Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η επιστροφή του Εκλεκτού

Το πρώτο μέρος εδώ. Όχι ότι έχει καμία σημασία για να βγάλετε άκρη, αλλά τέλος πάντων.
Σε μια φτωχογειτονιά του Λος Άντζελες ζούσε ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Ο Τόμι και η Τζίνα.
Ο Τόμι δούλευε στο λιμάνι, αλλά η απεργία του Συνδικάτου τον άφησε στη μοίρα του. Η Τζίνα δούλευε όλη μέρα σε ένα φαγάδικο για τον άντρα της. Αλλά δεν πτοούνταν, γιατί είχαν ο ένας τον άλλον.
Εκεί όμως που ο Τόμι κι η Τζίνα ετοιμάζονταν να κάνουν τη βραδινή τους προσευχή, κι ο Τζον Μπον Τζόβι να σούρει στα δικαστήρια έναν μπλόγκερ από τη Θεσσαλονίκη, ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή τους.
Ήταν ένας θλιβερός, ρακένδυτος ζητιάνος, ή τουλάχιστον έτσι άφηνε τους άλλους να πιστεύουν.
-Με λένε Πίτερ Πάρκερ, με τον Σπάιντερμαν απλή συνωνυμία, και είμαι ένας δύσμοιρος άστεγος. Έπαιζα κερδοσκοπικά παιχνίδια στο χρηματιστήριο και είχα ποντάρει στη χρεωκοπία της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς ο Σαμαράς με τους αριστοτεχνικούς χειρισμούς του με διέψευσε και τα 'χασα όλα. Γαμώ το κεφάλι του, του μαλάκα. Μπορείτε να με φιλοξενήσετε, για να μη με φάει το κρύο και το αγιάζι;
-Ποιο κρύο και αγιάζι στο Λος Άντζελες ρε ηλίθιε; του είπε ο Τόμι κι ετοιμάστηκε να του κλείσει την πόρτα κατάμουτρα, αλλά τη Τζίνα την έπιασε το ψυχοπονιάρικό της και είπε να τον φιλοξενήσουν μερικές μέρες.
Σύντομα αποδείχτηκε ότι ο Πίτερ Πάρκερ δεν ήταν κι ο πιο εύκολος συγκάτοικος του κόσμου. Κάθε απόγευμα στις πέντε ήθελε ένα διπλό ελληνικό βαρύ γλυκό με τρεις φουσκάλες και καϊμάκι, τους Τάιμς της Άνω Μουσουνίτσας κάθε πρωί, ένα πακέτο Άσσο Άφιλτρο την ημέρα, ενώ μια μέρα έκανε μια λίστα για ψώνια που περιελάμβανε εικοσιπέντε βίδες, ένα πακέτο με έξτρα λαρτζ προφυλακτικά με γεύση κοκορέτσι, έναν σωλήνα PVC, μια μπαταρία αυτοκινήτου και το τελευταίο σιντί της Πάολας.
Ο Τόμι είχε αρχίσει να εκνευρίζεται με αυτή την κατάσταση, ωστόσο δεν τολμούσε να πει τίποτα στη Τζίνα γιατί την έβλεπε ότι λυπόταν τον άστεγο φιλοξενούμενό τους. Όταν, όμως, ο Πίτερ άρχισε να την πέφτει στη Τζίνα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
-Δε με νοιάζει αν είσαι μόνος στους πέντε δρόμους, εδώ μέσα δε μένεις άλλο, του είπε εξοργισμένος ο Τόμι.
-Συγνώμη για τη γυναίκα σου, Τόμι, αλλά δεν μπορούσα να συγκρατηθώ. Το χαμόγελό της μου ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις, τότε που όλα ήταν δροσερά σαν τον καταγάλανο ουρανό. Πριν όμως μου κάνει μήνυση ο Άξελ Ρόουζ, θα σου πω όλη την αλήθεια. Δε με λένε Πίτερ Πάρκερ και δεν είμαι άστεγος, αλλά με λένε Τζακ και είμαι ο Εκλεκτός.
-Κι εγώ είμαι η τρίτη ξαδέρφη του Χωστήρα, του ξαναείπε ξαναεξοργισμένος ο Τόμι. Δε μας χέζεις, ρε Νταλάρα;
-Ακούστε με. Αν με πετάξετε έξω από το σπίτι, θα βρεθείτε σε μεγάλο κίνδυνο. Φτιάχνω ένα μυστικό όπλο ενάντια στη χειρότερη εγκληματική συμμορία του σύμπαντος. Μπόρεσα να εξουδετερώσω τη Μάντελαϊν, αλλά αυτό είναι το χειρότερο.
-Κι όλες αυτές οι περίεργες απαιτήσεις σου;
-Ήταν όλα μέρος του σχεδίου. Ο σωλήνας, οι βίδες, τα προφυλακτικά, η μπαταρία, όλα χρησίμευαν για το όπλο. Ο διπλός ελληνικός βαρύς γλυκός με τρεις φουσκάλες και καϊμάκι είναι η καύσιμη ύλη του. Οι Τάιμς της Άνω Μουσουνίτσας, η μόνη εφημερίδα που εμπιστεύομαι, γιατί όλες οι άλλες ελέγχονται, με ενημέρωνε για τις κινήσεις τους. Το σιντί της Πάολας το έβαζα να παίζει για να μπλοκάρει τα κύματα ανάγνωσης σκέψης με τα οποία προσπαθούσαν να με ανακαλύψουν.
-Και τα τσιγάρα;
-Α, αυτά τα κάπνιζα.
-Δε μας πείθεις, θλιβερέ πέφτουλα, παρενέβη τότε η Τζίνα. Ποιο είναι αυτό το τόσο εγκληματικό τσούρμο που πρέπει όλοι να φοβόμαστε;
-Δεν μπορώ να πω το όνομά του, γιατί θα διατρέξουμε όλοι μεγάλο κίνδυνο.
-Τότε είναι ο Βόλντεμορτ.
-Όχι, δεν είναι. Μακάρι να ήτανε!
Αυτή η τελευταία δήλωση έριξε σε φοβερό σοκ τον Τόμι και τη Τζίνα, που, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, δε θα μπορούσαν να φανταστούν τίποτε χειρότερο από τον Βόλντεμορτ. Ο Τζακ πήρε τότε τη γενναία απόφαση να τους εξηγήσει.
-Πριν από πολλά πολλά χρόνια, τότε ακόμα που ήμουν ένας μαθητευόμενος μαχητής εναντίον του κακού, ο Μέντοράς μου, γνωστός στους κοινούς θνητούς και σαν Έντι Φαν Χάλεν, είχε πάει ταξίδι στον Παναμά. Με είχε αφήσει να ποτίζω τις γλάστρες του.
-Τι σόι γλάστρες μπορεί να είχε ο Έντι Φαν Χάλεν;
-Αυτό δεν είναι της παρούσης. Καθώς περιπλανιόμουν στο σπίτι του, ανάμεσα σε σουρωμένες γκρούπι, πεταμένα μπουκάλια αλκοόλ και κάτι τραγούδια που είχε γράψει ο Ντέιβιντ Λι Ροθ, ανακάλυψα μια μυστική πόρτα. Έκανα το λάθος να την ανοίξω και βγήκε από μέσα...
-Τι;
Τότε η συζήτηση διακόπηκε βιαίως από ένα τέρας που τους ξερίζωσε τη σκεπή. Ήταν ένα αποτρόπαιο θέαμα, ένα πλάσμα με σώμα δεινόσαυρου, δέκα κεφάλια που ξεφύτρωναν από διάφορα σημεία του σώματός του, διχαλωτή ουρά, που έβγαζε καπνούς από τα ρουθούνια του.
-Με συγχωρείτε, πώς θα βγω στο Χόλυγουντ; ρώτησε το τέρας.
-Τρίτος δρόμος δεξιά, αριστερά στο βενζινάδικο κι ακολουθείς την περιφερειακή του Κόμπτον, του είπε ήρεμα ο Τζακ.
-Ευχαριστώ, είπε το τέρας κι έφυγε.
Ο Τόμι κι η Τζίνα όμως, καθώς και οι λιμνούλες από τσισάκια που είχαν σχηματιστεί στο χαλί από κάτω τους, περίμεναν ακόμα τη συνέχεια της διήγησης.
-Τι βγήκε μέσα από την πόρτα του Φαν Χάλεν;
-...
Αυτή η δραματική παύση του Τζακ χρησίμευσε στο να κάνει την διήγηση πιο δραματική.
-Πες μας! Δεν αντέχουμε άλλο!
-...τους One Direction.
-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! αναφώνησε έντρομη η Τζίνα.
-Είναι λογική η αντίδρασή σου, Τζίνα. Τώρα όμως που είπα το όνομά τους, είναι σίγουρο ότι θα έρθουν να με βρουν. Τρέχω να φέρω το όπλο.
Και, πράγματι, όπως προέβλεψε ο Τζακ, σε λίγο εμφανίστηκαν ο Χάρι, ο Ζέιν και οι άλλες τρεις λούγκρες που ξεχνάω τα ονόματά τους, σε όλη τους την παρδαλή γκεοσύνη. Ο Τόμι κι η Τζίνα είχαν παραλύσει από φόβο και μόνο στην εμφάνισή τους, αλλά το χειρότερο δεν είχε έρθει ακόμα. Τα πέντε αγορίτσια που είχαν κάνει τόσο κακό στην ανθρωπότητα άρχισαν να τραγουδάνε τους αποτρόπαιους ήχους τους και να εξασκούν την τέλεια χορογραφία τους.
Τα ομοφυλοφιλικά κύματα άρχισαν να διαχέονται στο χώρο. Ξαφνικά ο Τόμι, αφού έπεσε στο πάτωμα με σπασμούς, σηκώθηκε με ένα φουλάρι στο λαιμό, τέλεια χτενισμένο μαλλί, ένα Ντάβιντοφ Λάιτ στο χέρι κι άρχισε να μιλάει για τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Η Τζίνα έμεινε να κοιτάει εμβρόντητη.
Ο Τζακ έφτασε στο υπόγειο με το πανίσχυρο μυστικό όπλο του. Η ακτίνα που εκτόξευσε πατώντας τη σκανδάλη χτύπησε τον έναν από τους πέντε κατάστηθα και τον μεταμόρφωσε σε έναν μικροσκοπικό γυμνοσάλιαγκα, τον οποίο και τσαλαπάτησαν οι άλλοι τέσσερις καθώς χοροπηδούσαν σαν τα γκέι κατσίκια.
Δυστυχώς, όμως, η επίδρασή τους ήταν πολύ ισχυρή και ο Τζακ μεμιάς πέταξε το όπλο κι άρχισε να κάνει το YMCA. Η Τζίνα, σε μια έκρηξη θάρρους, άρπαξε το όπλο και έριξε την ακτίνα στους επικίνδυνους εγκληματίες, μεταμορφώνοντάς τους σε μία μύγα, ένα πεκινουά, ένα Τάρντις και τον Μάκλεμορ, αντίστοιχα.
Καθώς, όμως, διέλυαν τα κύματα, διαπίστωνε ότι ο Τόμι κι ο Τζακ δεν επανακτούσαν την αυτοκυριαρχία τους, δηλαδή εξακολουθούσαν να κάνουν σαν τις τζαζλές. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή σχολίαζαν τον Μάκλεμορ, ο οποίος φορούσε ένα παλτό του παππού που είχε αγοράσει από το ό,τι πάρεις ένα ευρώ.
Η Τζίνα δοκίμασε τα πάντα. Τους έριξε σφαλιάρες, τους έφερε να μυρίσουν γύρο και παστουρμά αρμένικο, έβαλε στην τηλεόραση WWE και Nascar, προσπάθησε μέχρι και Παντέρα να παίξει σε μια κιθάρα που βρήκε στην τσέπη της, τίποτα. Εν τέλει, σε μια κίνηση ύστατης απελπισίας, έβγαλε τη μπλούζα της κι απελευθέρωσε στον έξω κόσμο τα 36DD μεμέ που της είχε χαρίσει ο θεός, δηλαδή ο πλαστικός χειρουργός.
Το κόλπο έπιασε. Ο Τόμι κι ο Τζακ γύρισαν στα φυσιολογικά τους επίπεδα.
-Μα, πες μου, Τζακ, ρώτησε η Τζίνα, γιατί να έχει κρυμμένους τους One Direction στο σπίτι του ο Φαν Χάλεν;
-Στην πραγματικότητα είναι τα πέντε γκέι εξώγαμα που έκανε, και τα κρατούσε κρυφά για να μη μάθει ο κόσμος τη ντροπή. Μάκλεμορ, θέλω να πάρεις το Τάρντις, να πας πίσω στο 1984 και να σφραγίσεις εκείνη την πόρτα πριν την ανακαλύψω. 
Ο Μάκλεμορ υπάκουσε, με τα εξής σοφά λόγια: 
-This is fuckin' awesome!
-Και, γιατί ήταν απαραίτητο να έρθεις σε εμάς και να τους εξολοθρεύσεις, Τζακ; ξαναρώτησε η Τζίνα.
-Αν έρθεις μαζί μου, Τζίνα, θα μάθεις.
-ΤΙ; έκανε ο Τόμι. Δεν πιστεύω να φύγεις με αυτόν το λιμοκοντόρο που μας το παίζει κι εκλεκτός;
-Κοίτα, Τόμι, δε θέλω να παρεξηγηθείς, αλλά ήσουν πάντα νερόβραστος, η μόνη στάση που ήξερες ήταν η στάση Αντιγονιδών στην Εγνατία, κι όσο για μέγεθος φιστίκι Αιγίνης. Λέω λοιπόν να πάω να ζήσω την περιπέτεια με έναν αληθινό άντρα. Μπάι μπάι.
Και με αυτά τα λόγια, ο Τζακ και η Τζίνα καβάλησαν μια ιπτάμενη μοτοσικλέτα, την οποία κουβαλούσε ο Τζακ στην κωλότσεπή του, κι έφυγαν από την γκρεμισμένη σκεπή. Ο Τόμι ήταν βαθύτατα πληγωμένος, κι ένα μίσος είχε ξεκινήσει να χαράζεται στην ψυχή του.
-Θα σε εκδικηθώ, Εκλεκτέ! βροντοφώναξε. Μ'ακούς; Θα σε βρω και θα σε εκδικηθώ! Ό,τι και να κάνεις, όπου και να πας να κρυφτείς, από εμένα θα έχεις να φυλάγεσαι! Μόλις υπέγραψες τη θανατική σου καταδίκη! Μουαχαχαχαχαχα!
Συνεχίζεται, κάποτε, εάν και εφόσον.

34 σχόλια:

  1. Και φυσικά ας είναι καλά η θεά η the writer που σου πέταξε αυτήν την ιδέα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης μας στο φατσοβιβλίο.
    Εξαιρετικό σίκουελ κατά τ' άλλα μα εγώ θα έβαζα τον Μάκλεμορ, όταν του δίνεται η εντολή, να λέει "This is fucking awesome"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια, αυτή την ιδέα την είχε πρώτη η αδερφή μου. Και τώρα που το είπες, θα το προσθέσω πριν το δει πολύς κόσμος.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικό, τρομακτικό, θα σας καθηλώσει, ο Τόμας στα καλύτερα του.

    Peris Taseis Public


    "Λέω να σταματήσω να γράφω. Ο Τόμας μπορεί να το κάνει για μένα

    Stephen King

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ τη μαμά μου, τον μπαμπά μου, την αδερφή μου και το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου.

      Διαγραφή
    2. Εμεις ευχαριστούμε παιδί μου!

      Διαγραφή
  3. Σε διαβάζει η αδερφή σου;! Μην μου πεις ότι της αρέσεις κι όλας (ως "συγγραφέας", εννοώ)!


    Όπως την προηγούμενη φορά, αναρωτιέμαι: Τι πίνεις, αγόρι μου;

    Επίσης θέλω να σου πω ότι είναι γαμάτο, να το ξανακάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της αρέσω (ως συγγραφέας), αλλά δεν το παραδέχεται.

      Διαγραφή
  4. Γιατί όλο μου εμφανίζετε καινούρια ονόματα που δεν τα ξέρω και τα σιχαίνομαι μόλις τα βλέπω; Δεν τους ήξερα αυτούς τους di(e)rection και ήμουν λίγο περισσότερο ευτυχισμένος πριν...

    Περιμένουμε και το σίκουελ όμως όταν και όποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έρθει κάποια στιγμή, όταν κρίνω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

      Διαγραφή
  5. ο Μποντζόβης ήταν ο πιο καταλυτικός απ' όλους λόγω εξάτμισης (για όσους έπιασαν τ' αστείο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους ισχυρισμούς του Τόμι ότι είναι τρίτη ξαδέρφη σου δεν έχεις να πεις τίποτα;

      Διαγραφή
  6. Απ' την εμφάνιση των One Direction και μετά,έλιωσα. Μα One Direction;;;!!!

    Δεν ξέρω τελικά ποιανής ιδέα ήταν,αλλά να το συνεχίσεις. Είναι τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να διάβασες και το πρώτο μέρος, γιατί εκεί είναι όλο το ζουμί.

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια; Εγώ νόμιζα ότι δεν έχει ζουμί!

      Ξέρεις τι σκέφτηκα; Μπορείς να συνεχίσεις αυτή τη σειρά, στο ίδιο κλίμα, και να μην την τελειώσεις ποτέ!

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω, η αλήθεια είναι ότι μ'αρέσει ο χαρακτήρας του Εκλεκτού, αλλά να το τραβήξω για πάντα; Πάντως δε θα βγάλω το τρίτο μέρος για κανένα δίμηνο ακόμα, για να μείνετε με την αγωνία.

      Διαγραφή
    4. Σε εσένα θα τα στέλνω από πριν, για να τα διαβάζεις και να μου δίνεις το οκ.

      Διαγραφή
    5. Έτσι πρέπει,αγάπη μου. Μη σε πουν και "ατάλαντο" τίποτα ζηλιάρηδες.

      Διαγραφή
  7. Να την κάνουμε σειρά να βγάλουμε φράγκα;
    Θα παίξει και τη τριτοξαδέρφη του Χωστήρα η
    guest star: Μαντονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την θέλω την Παλιόγρια. Να μου φέρετε την Νάταλι Πόρτμαν.

      Διαγραφή
    2. Η Νάταλι δεν είναι ξαδέρφη του χωστηρα. Είναι μελαχρινή.

      Διαγραφή
    3. Ενώ η Παλιόγρια είναι φυσική ξανθιά. Τέλος πάντων, φέρτε μου τη Σκάρλετ Γιοχάνσον, δε θα τα χαλάσουμε εκεί.

      Διαγραφή
    4. Τι γίνεται εδώ;

      Πιο ωραία είναι η Πόρτμαν. Με μακρύ μαλλί όμως.

      Διαγραφή
    5. Αυτό που γίνεται είναι ότι θέλουμε μία ηθοποιό για να ενσαρκώσει την τρίτη ξαδέρφη του πεθερούλη σου στην ταινία, αλλά πρέπει να είναι ξανθιά (αλλιώς θα βάζαμε εσένα και θα τελείωνε η υπόθεση).

      Διαγραφή
    6. :)

      Πάρτε την Kate Upton τότε. Θεά. Ή την Ali Larter.

      Διαγραφή
    7. Ναι. Προτιμώ Kate. Είναι και συνονόματη,καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
    8. Κι αν θες τη γνώμη μου, το όνομα Κατερίνα είναι πολύ ωραίο, και μη με πει κανείς μουνόδουλο, πάντα έτσι πίστευα.

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ πολύ. :) Και γιατί να σε πουν έτσι; Σιγά.

      Διαγραφή
    10. Ο κόσμος είναι πολύ κακός.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος6/8/13 19:44

    Πραγματικά που τους ξεθάβεις όλους αυτούς;

    Υ.Γ. Το αλατοπίπερο ήταν το τέρας που έψαχνε το Χολυγουντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς τον Μπον Τζόβι, τον Τόμι και τη Τζίνα από το Livin on a Prayer, τον Άξελ Ρόουζ, τον Τζακ τον Εκλεκτό, τον Μέντορα Φαν Χάλεν ή τους One Direction?

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.