Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Τόλμησέ το! Κάνε μια βλακεία!


Ναι, ξέρω τι είχα πει. Ότι δε θα πατήσω ποτέ στο Τζάμπο, αυτόν τον παράδεισο της ακαλαισθησίας, της άθλιας ραδιοφωνικής διαφήμισης και των πλαστικών μπιχλιμπιδίων που χαλάνε σε δύο μέρες και τα φτιάχνουνε δύσμοιρα δεκάχρονα Μπαγκλαντεζιανάκια που δουλεύουν 22 ώρες την ημέρα σε ένα εργοστάσιο φτιαγμένο αποκλειστικά από αμίαντο και ελλενίτ.
Αλλά παρέστη ανάγκη. Συγκεκριμένα, όπως πράττω περίπου κάθε δύο βδομάδες, θα παρευρεθώ στην Αθήνα για το τριήμερο των Αποκριών κι ο Φίδης είχε την ιδέα να με ντύσουν Μπλάκι Λόουλες. Έτσι έπρεπε να πάω να πάρω μια περούκα. Συγκεκριμένα, αυτή την περούκα:
ΟΚ, παραβλέψτε το γεγονός ότι γράφει το "pank" με a λες και είναι πινακίδα ζητιάνου "βωηθύστε μαι των πτοχώ" στο λεωφορείο. Αλλά τι σχέση έχει αυτή η περούκα με το punk? Καμία απολύτως, λέγω. Αν αυτή η περούκα είναι punk, τότε ο Πάκης Παυλόπουλος είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αυτό το hairstyle βρωμάει διχτυωτό γάντι, τζιν-σωλήνα και στίχους εμπνευσμένους από στριπτιτζάδικα. Αυτή η περούκα έρχεται ποτισμένη με κοκαΐνη, καπνούς από κλαμπ με καθρέφτες στα ταβάνια, αναθυμιάσεις από Τζακ Ντάνιελς και την αιθαλομίχλη του Λοσάντζελε. Κι εσύ μας λες pank? Θα σηκωθούν ο Di Di Ramown κι ο Sheed Vysioos από τον τάφο και θα μας κυνηγάνε, ωρέ!
Αλλά φυσικά το Τζάμπο δεν είχε μόνο αυτή την κακοποίηση pop culture να μας προσφέρει. Για παράδειγμα, αυτές τις Απόκριες ο καθένας από μας μπορεί να αναβιώσει εκείνη τη στιγμή από την κλασική ταινία V For Vendetta που ο V δέχεται άνανδρη επίθεση με φλογοβόλο, με αποτέλεσμα να λιώσει η μάσκα του σαν πίνακας του Νταλί κι ο ίδιος να περιφέρεται ουρλιάζοντας σπαρακτικά και ζητώντας να πεθάνει για να τελειώσει το μαρτύριό του.
Τι εννοείτε δε θυμάστε αυτή τη σκηνή; Μόνο εγώ την είδα; Τέλος πάντων. 
Φεύγοντας από τα αποκριάτικα του Τζάμπο, βλέπουμε αυτό εδώ, το οποίο είναι κατά πάσα πιθανότητα ο χειρότερος τρόπος στο σύμπαν για να ξοδέψεις 10 ευρώ.
Τούτο εδώ το πράγμα είναι το εξής απλό: κάτι πιγκουϊνάκια που κάνουν νεροτσουλήθρα. Είναι το είδος ακριβώς του παιχνιδιού που κάθε υπερκινητικό μούλικο που σέβεται τον εαυτό του και τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής που το διακατέχει θα το κοιτάει με ενθουσιασμό για ακριβώς δέκα δευτερόλεπτα, πριν επιστρέψει στην προηγούμενη ασχολία του η οποία ήταν να δέρνει το μικρό του αδερφάκι.
Αν το παιδί σας ασχοληθεί με αυτό το πράγμα για παραπάνω από δέκα δευτερόλεπτα, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι εντελώς μουρόχαυλο και μπορείτε να αρχίσετε από τώρα να το προετοιμάζετε για μια λαμπρή καριέρα στα ταμεία κάποιας εφορίας.
Και 10 ευρώ για 10 δευτερόλεπτα χαράς είναι χειρότερη αναλογία τιμής-ευχαρίστησης κι από την καυτή Λουντμίλα που θα σε αναστατώσει στο 9011-696969.
Αλλά υπάρχει και παιχνίδι που ξεπερνάει ακόμα κι αυτό σε αχρηστία. Είναι ο χαρταετός. Είναι επίκαιρο για ακριβώς μία μέρα του χρόνου, την Καθαροδευτέρα, και προκειμένου να πετάξει θα πρέπει να τρέχεις μισή ώρα πάνω στο λόφο, και αααν δεν αρχίσει να βρέχει, και αααν φυσάει ο άνεμος με την κατάλληλη ταχύτητα και διεύθυνση, και αααν ευθυγραμμιστεί η Σελήνη με τον Ερμή και τον Κρόνο, μπορεί να σηκωθεί και πέντε μέτρα πάνω από το έδαφος.
Και φυσικά άμα αλλάξει η φορά του ανέμου όσο ο αετός είναι στον αέρα, ετοιμάσου να σου έρθει με φόρα στα μούτρα. Και ειλικρινά τώρα, τι ακριβώς θα νιώσει ένα πιτσιρίκι όταν θα βλέπει αυτή τη φάτσα να του έρχεται στα μούτρα;
Θα χέσει λαγάνες, is what I'm trying to say.
Κάτι άλλο που θέλω να πω είναι ότι τα σημερινά παιδιά είναι εντελώς τελείως κακομαθημένα με την τεχνολογία. Δηλαδή χρειάζεται να έχεις ηλεκτρονικό ματζαφλάρι για να παίξεις αυτό;
Το όνομα-ζώα-φυτά, θυμάμαι, το παίζαμε όταν είχαμε κενό στο γυμνάσιο, και το μόνο πράμα που χρειαζόταν ήταν ένα φύλλο χαρτί κι ένα στυλό. Κι επειδή εγώ ήμουν σπασικλάκι και ήξερα όλες τις απαντήσεις τα άλλα παιδάκια δε με παίζανε. Ωραίες εποχές.
Χάρη λοιπόν σε αυτή την ακόρεστη δίψα των μούλικων για ψηφιακή τεχνολογία, γνωρίζει δόξες εδώ και χρόνια η αγορά των μάρκα-μ'έκαψες κονσολών που στην καλύτερη παίζουν 28 διαφορετικές παραλλαγές του Τέτρις. Και το Τζάμπο φιλοξενεί τον κατασκευαστή που είχε το περισσότερο θράσος απ'όλους, δηλαδή αυτόν που συνδύασε στη μούφα του PS και Xbox μαζί.
PX-3600, κυρίες και κύριοι! Είναι σαν να ήταν το Pro, που ως γνωστόν δεν έχει τα δικαιώματα από τις ομάδες της Premier League, και να έβγαζε ομάδα που να τη λένε ξέρω γω "Τσέλσερπουλ".
Και μια που είμαστε στους ανύπαρκτους κι ανίερους συνδυασμούς λέξεων...
Ναι, αυτό το πράμα γράφει πάνω "επιτραπαίζουμε". Ρε γαμημένοι, δεν είμαστε αμερικανάκια εδώ πέρα να γουστάρουμε αηδιαστικούς συμφυρμούς λέξεων του τύπου "Μπραντζελίνα". Αν και εσχάτως έχει γίνει της μοδός το "μπουγατσάν", το οποίο είναι συνδυασμός μπουγάτσας και κρουασάν.
Εντάξει, Αθηναίοι, είχατε δίκιο. Αν μας αφήνανε, θα συνδυάζαμε τη μπουγάτσα με τα πάντα. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί η Περηφάνεια-Αντίσταση-Όνειρο-Κατάκτηση (κατά άλλους κακεντρεχείς και Πρωταθλητές Αυγούστου-κι Οκτωβρίου Κάποτε) είναι παντού.
Ακόμα και στις σαπουνόφουσκες! Παρ'όλο που οι ΠΑΟΚτζήδες δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τις σαπουνόφουσκες, εικάζω δε ούτε και με το ίδιο το σαπούνι. Το μόνο καταναλωτικό προϊόν που θα είχε ακόμα λιγότερη σχέση με το όνομα του ΠΑΟΚ είναι σερβιέτες με φτερά και έξτρα απορροφητικό κάλυμμα για τη νύχτα.
Δηλαδή φανταστείτε ένα μικρό παιδάκι με ΠΑΟΚτζή μπαμπά να πάει και να του πει "μπαμπά, μπαμπά, σέλω σαπουνόφουσκες!". Η απάντηση που θα λάβει θα είναι η εξής: "Τι σαπουνόφουσκες ρε μαλακισμένο; ΠΑΟΚ είσαι αφού! Πιες τώρα το Τούμπα Λίμπρε σου και μετά θα πάμε να σπάσουμε αυτοκίνητα με Αθηναϊκές πινακίδες".
Κι ενώ τα αγοράκια παίζουν με Παοκτζήδικες σαπουνόφουσκες, τα κοριτσάκια παίζουν με αυτό:
Δεν ξέρω και δε θέλω να μάθω ποιος διεστραμμένος νους εμπνεύστηκε αυτές τις κούκλες. Τα μάτια τους είναι δύο μαύρα κουμπιά που σε κοιτάνε με απόλυτα κενό βλέμμα και επιπλέον έχουν αυτό το ζωγραφισμένο απλανές χαμόγελο που είναι σαν δαιμονισμένο κοριτσάκι από ταινία του Στίβεν Κινγκ. Γαμώτη μου! Δε θα έπρεπε να με τρομοκρατεί μια επίσκεψη στα Τζάμπο!
Αλλά υπάρχει και χειρότερο.
Αν είχε φωνή αυτή η αφίσα, θα έλεγε: "Έλα να δοκιμάσεις την ηλεκτρική ισιωτική μαλλιών που πήρες! Μη φοβάσαι! Απλά θα ακουστεί ένα τσαφ, και θα σβήσουν τα φώτα για δυο δευτερόλεπτα...ή για πάντα! Α χα χα χα χα χα χα!".
Και μετά από αυτό εγώ δεν ξαναπατάω το πόδι μου στα Τζάμπο.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας επιτεθεί μια ορδή ΠΑΟΚτζήδων κραδαίνοντας απειλητικά ροζ απόχες για κυνήγι πεταλούδας.

34 σχόλια:

  1. φίρστ και γαμηστεράμπλ σχόλιο Χωστήρος.
    Μπράβο μικρέ, εξελίσσεσαι, ωραίο άρθρο και δεν γελάω για να μην φύγει ο κρεμαστός σταλακτίτης που έχει μετατραπεί η μύξα μου.
    Εγώ πάντως αν ήταν να επισκεπτώ ένα χώρο από διαφήμιση θα πήγαινα στο εργοστάσιο Pizzeti να βρω τον Ελευθερίου να πιούμε δυο γκράππες και να μου πει για τα πτώματαχαχαχαχαχααα (άκυρο και πολύ -μα πάρα πολύ- κακό γέλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω εδώ κάτι φίλους που δεν θέλουν να φάνε Πιτσέτι. Πώς θα τους κανονίσουμε;

      Διαγραφή
    2. θα τους κάνει επίσκεψη ο σούπερ-Πάριο στο σπίτι τους για κάτι υδραυλικά

      Διαγραφή
    3. Και θα τους τραγουδήσει το "Μετά από σένα αυτός 1-0". Το'χω λέμε.

      Διαγραφή
  2. Έχω να πάω σε παιχνιδάδικο από πέρσι τέτοια εποχή. Είχα πάει στο παιχνιδάδικο της γειτονιάς μου, ένα "Παιχνίδια Μουστάκας" που έχουμε, μου έπεσε λίγο το IQ, ξαναμαζεύτηκε και δεν ξαναπάτησα. Έχουμε και Jumbo στην Αλίμου, με τα σαχλοτράγουδα των διαφημίσεων του να παίζουν όλη την ώρα και λίγο έλειψε να πάρω το δίκαννο να θερίζω κόσμο. Φέτος δεν έχω κι όρεξη για μασκαρέματα άρα δεν περνάω ούτε απέξω. Μακριά, λοιπόν, από μας. Μακριά κι αγαπημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bρε ξινέ άνθρωπα, το πανκ το γράφουν στα Ελληνικά γιαυτό και δεν λέει punk.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη, επλανήθην.

      Διαγραφή
    2. Καλά δεν σε παρεξηγώ, το περιβάλλον εκεί μέσα φέρνει ζάλη χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Να δεις που το κάνουν επίτηδες.

      Διαγραφή
  4. Πάντως πέρα από όλες τις μαλακίες που έχουν τα τζάμπο υπάρχουν και σε καλές τιμές διάφορα προιόντα τύπου (ποτηρια, πιάτα, τασάκια, αρχιδάκια) που αν ανοίγεις σπιτικό συμφέρει να τα αγοράσεις από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά για τα αρχιδάκια είναι πολύ καλές οι προσφορές τους.

      Διαγραφή
  5. Στανιση να ντυθεις! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/2/15 10:22

    http://luben.tv/blogosphere/blogs/50272/
    Και ναι, πέρασα κι εγώ από τα τζάμπο και τις είδα. ΕΛΕΟΣ!

    Ρε μαλάκα, αυτό με τους πιγκουίνους το θυμάμαι κι εγώ που το διαφημίζανε όταν ήμανε δημοτικό ή γυμνάσιο. ΓΔΦ;

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τα πγκουινάκια είναι πολύ ζεν παιχνίδι, μην κράζετε. Δεν μπορούν όλα τα παιχνίδια να έχουν σεξ και βία. Και όχι οι πιγκουίνοι δεν κάνουν τρενάκι, αμέσως οι μερακλήδες. Απλά είναι σε σειρά ο ένας πίσω από τον άλλο.

      Διαγραφή
    2. Δεν παίζει ρε φίλε. Να απευθύνονταν αυτές οι στολές σε 18χρονες πουτ...σόρι, φοιτήτριες από την επαρχία που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη να πω οκ, αλλά στα δημοτικά σχολεία; Το'χουμε κάψει τελείως.
      Όσο για τους πιγκουίνοι, σε λίγο θα δούμε και τα απίθανα καρναβαλοχρώματα που βάφουν, ζαλίζουν, στροβιλίζουν και μπερδεύουν, και δώρο τη Μεταξένια, το μαγικό ζωάκι που κάνει ό,τι του πεις.
      Κι επειδή κάτι είπε ο Μάλερ από κάτω, όλα αυτά τα καρναβαλοχρώματα κι η Μεταξένια θα κάνουν παρτούζα με τους πιγκουίνοι.

      Διαγραφή
  7. Έκανες ένα ΜΕΓΑ ατόπημα στην ανάρτησή σου αλλά σε δικαιολογώ επειδή είσαι μικρός και σε συγχωρώ επειδή είμαι μεγαλόψυχος. Έκραξες τα πιγκουινάκια! Τα πιγκουινάκια ρε φιλε;!;!;!

    Ξέρεις πόσες γενιές 30άρηδων+ έχει μεγαλώσει, έχει ανδρώσει θα τολμούσα να πω αυτό το παιχνίδι;;;; Ξέρεις πόσες από την ευαίσθητη νηπιακή μου ηλικία έχω αφιερώσει σε αυτό το αέναο κυκλικό περαδώθε των πιγκουνίνων;; Ειναι το πιο καλτ νηπιακό παιχνίδι που έχει υπάρξει ποτε. Don't shoot the pinguins man, it's not cool...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι εσύ έχεις περάσει ατελείωτες ώρες χαζεύοντας σαν αποβλακωμένο το αέναο κυκλικό περαδώθε των πιγκουίνων μας το λες για δείγμα φυσιολογικού ανθρώπου;

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε μαν, όλοι με αυτό μεγαλώσαμε την αναλογική εποχή του 80 και μια χαρά βγήκαμε.

      Διαγραφή
    3. Thomas The Barbarian (βαριέμαι να συνδεθώ)21/2/15 15:35

      Ναι...σας βλέπω...

      Διαγραφή
  8. Το πανκ ειναι τοσο ψοφιο που ουτε με μασκαρεματα τις αποκριες δεν αναστενεται...(ευτυχώς...δηλαδη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σας έχω πει να κλείνετε τους τάφους καλά...να μην βγαίνουν τα ζόμπι σεργιάνι και να τραγουδάνε το "Κάποοοου υπάρχει κόοοολαση το όνομα της είναι Λέρος..." (ελα μουνι στο τοπο σου εν ετη 2015) :p ή το..."ειμαι ενας πανκης με διωχνουν οπου παω"...χαχαχα

      https://www.youtube.com/watch?v=A9c3wrGhwgc

      Ποιο πανκ μωρέ; Να ζήσουνε να το θυμούνται. :p :p

      Διαγραφή
    2. Δεν κάνανε κι αυτοί την κηδεία στο Νίκο το Λαχτάρα...

      Διαγραφή
    3. Ολα τα χαμε ο Νικος ο Λαχταρας μας έλειπε και τα ζομπι πανκια...που φάγανε την μεγαλύτερη μουσική αρπαχτή της ιστορίας...Νταξ shoot them in the head και τέλος που λέει και ο Γιωργος ο Ρομερος.

      Διαγραφή
    4. Νόμιζα ότι η μεγαλύτερη μουσική αρπαχτή της ιστορίας ήταν οι αξούριστοι με τα καρό πουκάμισα και τις σύριγγες καρφωμένες στο μάτι που λέγονταν Νιρβάνα.

      Διαγραφή
    5. Αυτοι ειναι οι 2οι...τα πρωτεία τα χει ο Μακλαρεν και η Βιβιαν Γουεστγουντ με την συμμορια κουλων και φυγάδων απο γελιογραφία που μαζέψανε και κάνανε μπάντα...

      Διαγραφή
  9. Όπου μπαίνω τις προάλλες σε ένα καφέ στέκι. Άλλος μπουφετζής και μια μουσική λίγο σαν το λίνκ που έβαλε ο Φίδουλας επάνω. Μου λέει λοιπόν ο νέος επί του καφέ, "εγώ είμαι υπεύθυνος και για αυτά τα ουρλιαχτά από τα μεγάφωνα", οπότε του λέω, "α δεν πειράζει έχω και φίλους που ακούνε μέταλ δεν με ενοχλεί". Οπότε μου απαντάει "Ε, δεν είναι μέταλ, πανκ είναι". To the resque μια θείτσα στην ηλικία μου επισημαίνει "Ε, καλά όλα αυτά ίδια δεν είναι;".

    True story.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν, αγάπη μου. Άντρες. Πεταμένα λεφτά. Τι...όχι;

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος14/2/17 13:16

    Παρατήρησε κάνεις τις διαφημίσεις που βάζει το τζάμπο και "υποτίθεται" είναι για παιδιά ?παρατήρησε κάνεις ότι κάποιες από αυτές έχουν γυμνές γυναίκες για να προσελκύσουν ,όχι τα παιδιά , αλλά τους πατεράδες κατά την γνώμη μου ?ανεπίτρεπτο για ένα "μεγάλο κατάστημα" παιχνιδιών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/2/17 13:24

    Παρατήρησε κάνεις τις διαφημίσεις που βάζει το τζάμπο και "υποτίθεται" είναι για παιδιά ?παρατήρησε κάνεις ότι κάποιες από αυτές έχουν γυμνές γυναίκες για να προσελκύσουν ,όχι τα παιδιά , αλλά τους πατεράδες κατά την γνώμη μου ?ανεπίτρεπτο για ένα "μεγάλο κατάστημα" παιχνιδιών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/2/17 13:27

      Με συγχωρείτε για την αποστολή του ίδιου μηνύματος δύο φορές απλά αντιμετωπίζω ένα θεματακι με το κινητό μου

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.