Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Κατερίνες πολλές, μα ποτέ αρκετές


25 του Νοβέμπερ σήμερα (για τον οποίο μήνα, ίσως και να μην το ξέρατε, οι Γκαντσερόζες έχουν σχετικό τραγούδι το οποίο δεν ανεβάζει κάθε κάγκουρας στην αρχική του μόλις μπει ο Νοβέμπερ για να παριστάνει τον ψαγμένο) και γιορτάζουν οι Κατερίνες. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω ένα αφιέρωμα σε μεγάλες Κατερίνες της ιστορίας και της μυθολογίας, αρχίζοντας βεβαίως από την...
  • Κ. +
    Η μικρή και τριανταφυλλένια αυτή Κατερίνα είχε κάποτε ένα μπλογκ με έναν τίτλο που στα γαλλέζικα σημαίνει "η πονήρω" και μια φωτογραφία προφίλ η οποία απεικόνιζε μια καλόγρια με στρινγκ. Ένα κορίτσι σεμνό και ρομαντικό ταυτόχρονα. Ίσως θα θυμάστε το περσινό μου αφιέρωμα. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράματα. Η Κατερίνα δεν είναι πια η μπουγατσούλα μου, η καρυδοπιτούλα μου και λοιπά σιροπιαστά, γιατί μπήκε στη μέση ένας Εδουάρδος απ'την Αγγλία, αυτή τη χώρα των ξενέρωτων που πίνουν χλιαρή μπίρα και τρώνε βραστό αγριογούρουνο με σάλτσα μέντας (η αλήθεια είναι πως όλη μου η πληροφόρηση για τη ζωή στην Αγγλία προέρχεται από το σχετικό τεύχος του Αστερίξ) και τα χάλασε όλα, παρ'όλα αυτά η ανάμνησή της θα είναι στην καρδιά μου μέχρι να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και να ολοκληρωθεί το μετρό της Θεσσαλονίκης. Γιατί τι να μας κάνει η νύχτα, μια νύχτα δε μας φτάνει.
  • Κέιτ Μίντλετον
    Γνωστή και σαν Δούκισσα του Κέμπριτζ (της Πλακεντίας είναι σταθμός του Μετρό στην Αγία Παρασκευή), η Κέιτ γνώρισε τον πρίγκιπα της Αγγλίας Γουίλιαμ όταν σπουδάζανε μαζί σε κάποιο κολλέγιο που σπουδάζουν οι πρίγκιπες και, χωρίς να την νοιάζουν καθόλου οι τίτλοι, τα λεφτά κι η επιρροή που έχει ένα μέλος της βασιλικής οικογενείας, ερωτεύτηκε αμέσως την θεληματική του φαλάκρα. Ο γάμος τελέστηκε με κάθε επισημότητα το 2011 όταν κατά διαβολική σύμπτωση ήμανε κι εγώ στο Λονδίνο (γιατί χωρίς την παρουσία μου δε θα στέριωνε το νοικοκυριό), αλλά σύμφωνα με έγκυρες φήμες η Ελισάβετ δεν εγκρίνει την νύφη του εγγονού της. Εγώ πάντως είμαι πάντα με αυτόν που θα καταφέρει να τσαντίσει την Ελισάβετ.
  • Αικατερίνη της Ρωσίας
    Σύμφωνα και φωνήεντα με τους Μπόνεϊ Μ, ο Ρασπούτιν ήταν αγαπητικός της Ρωσίδας Αυτοκράτειρας.

    Σύμφωνα πάλι με τα κρυφά κατάστιχα της ιστορίας, την ίδια θέση μπορούν να πουν ότι κατέχουν το 75% του τότε πληθυσμού της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Η Μεγάλη Αικατερίνη ήταν σύμφωνα με τον μύθο από τις μεγαλύτερες λυσσάρες της ιστορίας, μαζί με την Εμμανουέλα Αγγουράκη. Η επίσημη εκδοχή για τον θάνατό της είναι ότι έπεσε απ'το άλογο. Η ανεπίσημη είναι ότι το άλογο έπεσε πάνω της. Καθώς ικανοποιούσε τις αχόρταγες ορέξεις της. Και μετά κάποιοι λέγανε για την Τσιτσιολίνα.
  • Κατερίνα Στικούδη
    Όσοι δεν έχουν παίξει μαλακία με τη Στικούδη, να σηκώσουν το χέρι τους-μόνο που αυτό είναι αδύνατο, γιατί προφανώς τότε θα είναι κουλοί. Αλλά υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα με την Κατερίνα Στικούδη. Όπως όλες οι πρωτοκλασάτες βίζιτες που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και το Κατερινάκι έπρεπε να βρει ένα glamorous day job για να μη γράφει η επαγγελματική της κάρτα σκέτο "βίζιτα". Κι αυτό που έπρεπε να διαλέξει ήταν να γίνει η Νίκι Μινάζ της Ελλάδας, κάτι το οποίο ποτέ κανείς δε ζήτησε, γιατί η Νίκι Μινάζ που υπήρχε ήδη ήταν παραπάνω από όσες Νίκι Μινάζ μπορεί να αντέξει ο πλανήτης. Εν πάση περιπτώσει, έχω μια πούτσα τόση, κι η Στικούδη μου την έκανε άλλη τόση. Αρκεί να πάψει να παριστάνει την τραγουδίστρια.
  • Κατερίνη
    Πόλις της Μακεδονίας, απέχουσα περί τα 70 χιλιόμετρα από τη μεγαλούπολη (αν και ένα τιμώμενο πρόσωπο του σημερινού άρθρου θα διαφωνήσει) Θεσσαλονίκη. Όπως έλεγε και μια αφίσα που με ενέπνευσε κάποτε για ένα άρθρο, όποιος δεν πίνει είναι από την Κατερίνη. Εκτός από τους μη-πότες, η Κατερίνη είναι γνωστή και για την Παραλία της, η οποία είναι δημοφιλής προορισμός καλοκαιρινού κλάμπινγκ για όσους κάγκουρες της Θεσσαλονίκης δε γουστάρουν να πάνε Χαλκιδική (αυτούς τους 20 τέλος πάντων). Η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη γίνεται μέσω του αυτοκινητόδρομου, με τρένο, με γαϊδούρι, με εκπαιδευμένα γίδια, με ταχυδρομικά περιστέρια και σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες του Μπουτάρη, με ειδικά τοποθετημένους καταπέλτες.
  • Η Ρίνα Κατερίνα του Μπίγαλη

    Εδώ έχουμε μια ιστορία αγάπης και πόνου. Ας με συγχωρέσουν οι έτεροι καλτ τραγουδιστές Γιάννης Γιοκαρίνης και Μιχάλης Ρακιντζής, αλλά δεν ξέρω πότε γιορτάζουν η Ευλαμπία και ο Πουφ για να κάνω τα αντίστοιχα αφιερώματα. Ας επιστρέψουμε όμως στην Κατερίνα. Ο Κώστας Μπίγαλης περνάει ένα δράμα. Δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται την Κατερίνα. Του έχει κάνει χοντρή ζημιά η μεναγκό ρε παιδί μου, τέτοια που η θύμησή της είναι λεπίδα. Και τον κόβει δυο κομμάτια. Τέσσερα. Δεκατέσσερα. Κακούργα Κατερίνα. Τον κατέστρεψες τον άνθρωπο. Και δεν έφταναν όλα αυτά, αλλά έπρεπε να γίνει και διαφήμιση του Τζάμπο. Δηλαδή καλά να κόβει δυο κομμάτια τέσσερα δεκατέσσερα τον Μπίγαλη, εμείς τι την φταίξαμε;
  • Σούπερ Κατερίνα
    Το περιοδικό που μεγάλωσε γενιές και γενιές έφηβων κοριτσακίων, με θέματα ποικίλης ύλης όπως ο Σάκης (ένας είναι ο Σάκης), ο Μάκης, ο Λάκης, ο Τάκης και λοιποί γυμνασμένοι και αποτριχωμένοι καλλιτέχνες που απευθύνονται σε ηλικίες και IQ 12 έως 18, τραγούδια των One Direction, των NSYNC, των Μπήτληδων ή όποιου άλλου boy band είναι στη μόδα, πρακτικές συμβουλές για το τι χρώμα είναι φέτος της μόδας στα νύχια, καθώς φυσικά και τα περιβόητα κουίζ του τύπου "αν ήσουν αλοιφή που βάζουμε στα σάντουιτς θα ήσουν τζατζίκι, ρώσικη ή τυροσαλάτα;". Δυστυχώς, αυτό το περιοδικό έχει πάψει πλέον να εκδίδεται, γιατί δεν υπάρχουν πλέον έφηβες: η μετάβαση γίνεται κατευθείαν από κοριτσάκια σε πηδιόλες. Σημεία των καιρών. Όποιος με πει κωλόγερο θα τον κυνηγήσω με τη μαγκούρα μου.
  • Κέιτι Πέρι
    Βυζιά. Μεμέ. Στήθια. Μαστάρια. Boobs. Boobies. Titties. Knockers. Βυζγοιά. Ε...κι αυτά είναι όλα όσα έχω να πω για την Κέιτι Πέρι, αλλά επειδή έχω να γεμίσω την παράγραφο θα πω κι άλλα. Την Κατερίνα Πέρι τη μάθαμε το 2008, όταν και κυκλοφόρησε το εντελώς αθώο τραγούδι "I Kissed A Girl" που δεν είχε σκοπό να προκαλέσει κανενός πορνόμυαλου αντρός την σεξουαλική φαντασία, και μετά συνέχισε με αναλόγως heavy metal άσματα όπως το "Baby you're a firework" που είναι σαφής αναφορά στους Def Leppard και το Roar, to οποίο περιέχει τον στίχο "I've got the eye of the tiger" χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται ο Σιλβέστερ Σταλόνε και να παίζει μπουνιές με τα βυζιά της Κέιτι ή κάτι τέτοιο. Τρέξε γύρεψε.
  • Η "Δημήτρη-Κλείσε-Την-Κάμερα" Κατερίνα

    Εντάξει. Τι να πει κανείς γι'αυτό το κορίτσι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από σύσσωμο το αντρικό φύλο στον ήρωα Δημήτρη, που με σθένος και τόλμη αρνήθηκε να κλείσει την κάμερα και χάρισε στην ανθρωπότητα αυτό το διαμαντάκι. Αυτήν την κοριτσάρα όλο νάζι και τσαλίμι, που κοιτάζει την κάμερα με αυτό το άγριο το βλέμμα, το βλέμμα της αγριόγατας. Η κάμερα του Δημήτρη απαθανατίζει το ταξίδι της Κατερίνας στην απελευθέρωση, από τις τσιριτσάντζουλες και τα "δεν έχω φωτογένεια" στο να αποτινάξει τις ντροπές και να καβαλικέψει την περήφανη ψωλή του Δημήτρη με τη σούφρα της. Για ολόκληρο το βίντεο ψάξτε σε κάποιο ενημερωμένο τσοντοσάιτ και θα το βρείτε, εγώ δεν ποστάρω εδώ νουσουφουγού λίνκια.
  • Κατερίνα Βρανά
    Κανονικά το όνομα αυτής της κατηγορίας θα έπρεπε να ήτανε "η Κατερίνα Βρανά και τα μαλλιά της", γιατί η Κατερίνα Βρανά και τα μαλλιά της αποτελούν δύο ξεχωριστές και αυτόνομες οντότητες, αλλά επειδή τα μαλλιά της δε φέρουν το όνομα Κατερίνα δε θα μας απασχολήσουν σήμερα. Η Κατερίνα Βρανά ζούσε σαν μια απλή Ελληνοπούλα στα Λονδίνα, κι έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την παράσταση stand up comedy "Feta With The Queen", της οποίας το κόνσεπτ είναι σαν το τραγούδι "Englishman In New York", αν ο Στινγκ ήταν Έλληνας και δεν ήταν ξενέρωτος. Εγώ πάντως την έμαθα από εκείνο το βιντεάκι του Μάικιους για το Fast And The Furious όπου έσκασε ακάλεστη και παρίστανε (ή ήταν όντως) την παντελώς άσχετη από αυτοκίνητα γκόμενα. 
  • Καταλίνα από το GTA San Andreas
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΚΑΡΙΟΛΑ...οκ, ας δείξω ψυχραιμία. Η Καταλίνα εμφανίστηκε στη ζωή του Καρλ Τζόνσον όταν έφυγε από το Λος Σάντος και κατέληξε σε κάτι βλαχοχώρια της Αλαμπάμα. Συνολικά διήρκεσε τέσσερις αποστολές και έμεινε στην ιστορία του παιχνιδιού ως μια ανικανοποίητη λυσσάρα με βίαια σεξουαλικά γούστα, που δεν έχανε ευκαιρία να βρίσει τον CJ και να υποβαθμίσει τον ανδρισμό του, που πυροβολούσε όποιον έβρισκε μπροστά της και παρ'όλα αυτά κατάφερνε να βγει από πάνω. Όταν δε ήρθε ο πρώην της (πρωταγωνιστής του Vice City αν δεν απατώμαι) να την πάρει και να την εξαφανίσει επιτέλους από προσώπου γης να ησυχάσουμε, η ΓΚΑΡΙΟΛΑ έπαιρνε από καιρό σε καιρό τον CJ τηλέφωνο για να του πει ότι δεν της λείπει καθόλου ή για να την ακούσει να γαμιέται. Τέτοιες μαλακίες κάνετε μερικές και βγάζετε το κακό όνομα σε όλες. Να πα να γαμηθεί η ΓΚΑΡΙΟΛΑ. Με τσάντισε. Δεν έχει άλλες Κατερίνες. Τέλος. Πάμε για ύπνο, Κατερίνα.
Αυτά, και να προσέχετε μη μπλέξετε με καμιά Κατερίνα και σας κόψει δυο κομμάτια. Τέσσερα. Δεκατέσσερα.

33 σχόλια:

  1. Ο Μπίγαλης ήξερε τι έκανε, κύριος.Εξέφραζε τον πόνο του μέσου καραβοτσακισμένου επειδή σε αυτή τη χώρα πιθανότερο είναι να σε πληγώσει μια Μαρία, μια Δήμητρα, μια Ελένη ή μια Κατερίνα. Ε, δε μπορούσε να εκφράσει τον πόνο όλων αυτών γιατί θα αναγκαζόταν να γράψει καμία σάχλα της progressive και δε θα πουλούσε. Του ηχούσε και το όνομα "Κατερίνα¨' καλύτερα so there you are.
    Κι αυτός ο πρωταγωνστής στο San Andreas μια φραγή κλήσεων δε μπορούσε να κάνει; Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι; Μήπως ήταν ακόμα κολλημένος μαζί της; Ε, ε, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παιχνίδι υποτίθεται ότι εκτυλισσόταν στο 1992. Τότε με το ζόρι είχαν κινητά. Πού να ήξεραν και τη φραγή.

      Διαγραφή
    2. Αν ήθελε να την αποφύγει, θα την απέφευγε. Εγώ αυτό ξέρω.

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα μείνω στη Ρωσίδα, αυτή που έδωσε την πρόστυχη χροιά στο όνομα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον πλήθος κοπέλες που κανείς δεν τις ρώτησε όταν τις βάφτιζε και όταν συστήνονται στον κόσμο τους πετάνε διάφορες ηλίθιες ατάκες για την προαναφερθείσα Κατιούσκα.
      Την ιστορία με το φιλντισένιο κοκόρι δεν θα την πω, είναι σόκιν και δεν αρμόζει.

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάντως δεν έχω ρωτήσει καμία Κατερίνα τίποτα σχετικό με την που Τσαρίνα. Είμαι καλό παιδί.

      Διαγραφή
    5. Εσύ είσαι γνωστό καλόπαιδο....

      Διαγραφή
  2. Με την ιστορία δεν το έχεις τελικά λολ. Ο Ρασπούτιν πήδαγε την τελευταία αυτοκράτειρα, Αλεξάνδρα σύζυγο του Τσάρου Νικολάου του Β και όχι την Μεγάλη Αικατερίνη.

    Πάντως είναι μακράν το καλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ στις Κατερίνες και φυσικά στην δικιά μου αγαπημένη την Σούπερ Κατερίνα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ε; Ε...ζμπούτσαμ, για να πω την αλήθεια μου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/11/14 10:09

    Θέλω και παράγραφο για την Katarina του LoL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ένας από τους τρεις ανθρώπους που δεν παίζουν LoL.

      Διαγραφή
  4. Κατερίνα και εγώ αλλά δεν είδα να μου αφιερώνεις ούτε δυο γραμμές..
    Ας είναι..

    ευχαριστούμε όλες οι κατερίνες για το όμορφο αφιέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που είναι η Καιτούλα η Γαρμπή; Που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι, ΝΑΙ. Και φωτογραφία της με το φόρεμα το Γιουροβιζινιακό που έμπαζε από το πλάι. Τρέμενς, έχεις δίκιο, αυτό του λείπει του post....

      Διαγραφή
    2. Μαζί με τον Διονύση Σχοινιά και κωπηλατούν.

      Διαγραφή
  6. Προσκυνώ BigAlice.

    Δεν έχω ρίξει παιξιά με Στικούδη, αλλά δεν είμαι κουλός.

    Θέλω την Perry. Την θέλω!

    Άψογο point για την Σούπερ Κατερίνα. Αν έπεφτε στο χέρι μου, το διάβαζα καμιά φορά (και δεν θέλω σχόλια). Για να μαθαίνω πως σκέφτεται ο εχθρός, ντε! Πολλά χρόνια αργότερα βρίσκομαι ακόμα στην πρώτη πίστα.

    Ο Ρασπούτιν είναι Highlander.

    Μπράβο στον Δημήτρη που δεν έκλεισε την κάμερα. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπίγαλης είναι θρησκεία. Όσο για την Σούπερ Κατερίνα, είσαι γκέι και σε καίει.

      Διαγραφή
  7. Εγώ αρκετή είμαιιι!

    Όπως σου είπα και χθες,αγαπώ Πέρυ και εμένα. ^.^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι αρκετή με την έννοια ότι we can't get enough of you.

      Διαγραφή
    2. Και βέβαια με αγαπάς, αυτό μας έλειπε. Απλά το Πέρι το γράφω με "γιώτα"

      Διαγραφή
  8. Πού τη θυμήθηκες τη τσόντα με την Κατερίνα ρε μαλάκα; Σβήνε τις παλιές τσόντες απ το πισί σου!

    Κατερίνα Βρανά νομίζω λεγόταν μια συμμαθήτριά μου. Στ' αρχίδια σου βέβαια αλλά και στα δικά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τσόντα με την Κατερίνα είναι ιστορική παρακαταθήκη. Όσο για την Βρανά, όντως στ'αρχίδια μου.

      Διαγραφή
  9. Δε συμπαθω τις Κατερινες γιατί ειναι κατινες....όσες έχω γνωρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται έχεις γνωρίσει τις λάθος Κατερίνες.

      Διαγραφή
  10. Όλοι έχουμε ερωτευτεί μια Κατερίνα. Παντού υπάρχει μια Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βρήκα σήμερα μία να βγαίνει απ'το σιφόνι του μπάνιου. Α, δεν είπες κατσαρίδα; Σόρι, ρδεμπεύτηκα.

      Διαγραφή
  11. Αγαπάω Μπίγαλη, Γιοκαρίνη και λοιπούς..
    Κατά τ' άλλα, όκες τις Κατερίνες τις καταλαβαίνω.. η Στικούδη γιατί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αν ήταν το βιολί πουλί, θα ήταν όλοι μουσικοί.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος7/3/15 23:05

    Ρε παιδια αυτη η τσοντα στο "δημητρη κλεισε την καμερα",ειναι τσοντα γυρισμενη με στορυ απλα,η οντως καποιος παγιδευσε την Κατερινα ενω τα ειχαν και μετα την εκανε βουκινο,;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση είναι χαμένη στα βάθη των αιώνων.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/8/16 02:43

      Ξερει κανεις πως λενε την κατερινα στο επιθετο;;; Αυτη της τσοντας λεω

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.