Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μπράβο μας και συγχαρητήριά μας

Τελείωσε και το πανηγυράκι των εκλογών.
Τα καταφέραμε πάλι.
Στον Βόλο βγήκε δήμαρχος ο Μπέος.
Δημαρχείο Βόλου, 2015:
-Κύριε Δήμαρχε, έχω να πληρωθώ τρεις μήνες...
-Καλαμάτα-Πανηλειακός 3-4, ο επόμενος.
Στον Πειραιά βγήκε δήμαρχος ο Μαριν...ο Μώραλης, ναι, αυτό, γλίστρησε η γλώσσα μου.
Ο Πειραιάς ρε μαλάκες. Δε λέμε για το Ψυχικό ή την Εκάλη. Ο Πειραιάς, η πόλη της φτωχολογιάς, εκεί στα Καμίνια που βροντοχτυπούσε τις χάντρες ο Αλεξανδράκης ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, οι ελληνικές ταινίες είναι ένας τεράστιος αχταρμάς μέσα στο κεφάλι μου, βγάζει για δήμαρχο τον εφοπλιστή με την οφσόρ εταιρεία.
Ναι, εντάξει, δε βγάζει τον ίδιο τον εφοπλιστή με την οφσόρ εταιρεία, βγάζει τη μαριονέτα του. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης. Ό,τι έκανε τόσα χρόνια με την ΕΠΟ, το κάνει τώρα με τον Δήμο Πειραιώς.
Σου λέει, "τόσα χρόνια με τα κομματόσκυλα τι καταλάβαμε; Ο Μαρινάκης είναι επιχειρηματίας, έχει εμπειρία από διαχείριση, εξυγίανε τον Ολυμπιακό". Μαλάκα μου, να μην ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. Ο Μαρινάκης εξυγιαντής; Είναι σαν να λέμε ο Καραγκιόζης Φούρναρης.
Δηλαδή ο Μιχαλολιάκος αντιπροσώπευε τη βρώμα και τη δυσωδία της πολιτικής σκηνής του Πειραιά κι ο Μαρινάκης είναι καθαρούλης κι απαστραπτούλης.
Βέβαια. Με αυτό το σκεπτικό ψηφίσανε όσοι Πειραιώτες ψηφίσανε Μαρινάκη. Οι ίδιοι που κάποτε ανεβάσανε στην ελληνική βουλή τον Ανατολάκη. Έναν αγράμματο που το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να κλωτσάει μια μπάλα...μπα, αρχίδια, ούτε μια μπάλα, τα πόδια των απέναντι επιθετικών κλωτσούσε. Σχολή Γκατούζο. Και σαν ποδοσφαιριστής δηλαδή άχρηστος.
Οπότε ο Μαρινάκης πάλι καλά να λέμε.
Θα με πεις, "αν κατέβαινε για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Ιβάν, δε θα βρίσκονταν τα αντίστοιχα ζώα να τον ψηφίσουν;" Σαφώς. Τα ζώα δεν είναι τοπικό φαινόμενο του Πειραιά. Είναι φαινόμενο όλης της Ελλάδας.
Κι επειδή ο Ιβάν έκανε και βουλευτής στη Ρωσία με τον Πούτιν, ε, του πούστη, λίγους Πουτινιάρηδες θα βρει κανείς στη Θεσσαλονίκη; "Ορίστε, έχει και εμπειρία από πολιτική", θα σε πούνε, "άρα είναι και καλύτερος απ'τον Μαρινάκη".
Στον Πούτιν Πουτινιές δηλαδή.
Μόνη μου παρηγοριά ότι ξεφτιλίστηκε ο Ιωαννίδης. Ο τύπος αυτός που ονόμασε την παράταξή του "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" και έκανε προεκλογική εκστρατεία αναφερόμενος στον εαυτό του ως κόουτς.
Και πάμε τώρα στο άλλο μεγάλο πανηγύρι, τις ευρωεκλογές.
Μπράβο μας. Όχι, μπράβο μας. Καταφέραμε να βγάλουμε τα αυγά τρίτο κόμμα και διψήφιο ποσοστό. Μπορεί κανείς να το ερμηνεύσει στο γενικότερο πλαίσιο της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη που καταδεικνύει την δυσαρέσκεια του κόσμου με τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΕ και τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται μπλα μπλα μπλα χαλβαδόπουτσες με γεύση στρουμφόμουρο, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.
Όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής βγαίνει και δηλώνει ότι παλιά ψήφιζε ΠΑΣΟΚ κι ότι θαυμάζει τον Ανδρέα, κατά τ'άλλα το νέο ΠΑΣΟΚ είναι ο Σύριζα.
Όχι ότι δεν είναι βέβαια. Κι επειδή πήρανε μία έδρα παραπάνω στις ευρωεκλογές, πανηγυρίζουν και βρέχουν κιλοτάκια όλοι αυτοί που "ενημερώνονται" από το INXS...
-...ποιο INXS ρε παράωρε, αυτό είναι 80's συγκρότημα, το TVXS θες να πεις...
Ε, ναι, αυτό.

Copyright για τη χρήση του "παράωρος" στους Κρητικούς συναδέλφους μηχανολόγους του ΑΠΘ.
Πανηγυρίζουν και βρέχουν κιλοτάκια όλοι αυτοί που "ενημερώνονται" από το TVXS, ότι και καλά η κυβέρνηση Σαμαρά έχασε το λαϊκό της έρεισμα και τη νομιμοποίησή της να παίρνει αποφάσεις για τον ελληνικό λαό, επειδή πήραν μια έδρα παραπάνω στην Ευρωβουλή, η οποία εν τέλει βαραίνει στην πολιτική συνείδηση του κόσμου ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.
Το ότι η Ελιά, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ 1.0 σε εκδοχή "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε το στρινγκ του αλλιώς", πήρε δύο έδρες, κι άρα η δικομματική εξακολουθεί να έχει περισσότερες έδρες από το ΠΑΣΟΚ 2.0, είναι μια μικρή λεπτομέρεια που ουδόλως έχει να κάνει με οτιδήποτε.
Ο Σαμαράς, από την άλλη, λέει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν ήττα για τη ΝΔ, αλλά μήνυμα προς τη ΝΔ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με περισσότερη τόλμη.
Ο Θεός θα του το'πε κι αυτό.
Όσο για τον Κουβέλη, με μηδέν βουλευτές και το μισό ποσοστό από τον Καρατζαφέρη, εκείνον τον ίδιο που τον δείχνουμε με το δάχτυλο και γελάμε για την επιμονή του να νομίζει ότι κάτι θα κάνει ενώ είναι πολιτικά πεθαμένος, εντάξει, τα λόγια περιττεύουν.
There's only so many κωλοτούμπες you can do before you φας τα μούτρα σου.
Που λέμε κι εμείς οι Εγγλέζοι, στο χωριό μου το Μάντσεστερ.
Όπως ξαναείπα, όμως, οι Ευρωεκλογές στην πολιτική συνείδηση του κόσμου πιο πολύ μοιάζουν σαν ένα τεράστιο οργανωμένο γκάλοπ ή μια ευκαιρία για τρολιά, παρά οτιδήποτε άλλο.
Το γεγονός, δε, ότι φέτος διεξήχθησαν με σταυροδοσία αντί λίστας, προσφέρει μια εξαιρετική ικανότητα να διαπιστώσουμε πόσα κιλά μαλάκας είναι ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος.
Τα αποτελέσματα δίνουν μέσο όρο 32,76 κιλά, σε κανονική κωδωνοειδή κατανομή με τυπική απόκλιση 3,42.
Γιατί, για άλλη μια φορά, ο κόσμος ψηφίζει με το κριτήριο του κράχτη. Της υποψηφιότητας, δηλαδή, που μπαίνει με βάση όχι το βιογραφικό κάποιου, την προσφορά του ή το τι μπορεί να προσφέρει, αλλά το πόσες συζητήσεις μπορεί να τραβήξει γύρω από το όνομά του.
Σε δύο, δε, περιπτώσεις, το κριτήριο του κράχτη συνδυάστηκε άψογα με το κριτήριο του οίκτου. Η μία είναι από το ΠΑΣΟΚ 2.0 κι η άλλη από την Κίντερ Έκπληξη. Πρόκειται για την Κωνσταντίνα Κούνεβα και τον Λάμπρο Φουντούλη.
Η μεν Κούνεβα ήταν η καθαρίστρια που της επιτέθηκαν με βιτριόλι πριν από πέντε χρόνια, επειδή προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερα εργασιακά δικαιώματα στην εταιρεία που δούλευε. Και μετά από αυτό τι έκανε; Εγώ δε θυμάμαι να είχα ξανακούσει γι'αυτήν από τότε, ούτε να συμμετείχε σε "κοινωνικούς αγώνες", ούτε τίποτα. Απλά σου λέει ο Ανδρ...Αλέξης, είναι ακόμα σχετικά φρέσκο στην κοινή μνήμη το θέμα, κάτσε να τσιμπήσω κανένα ψηφαλάκι από εκεί.
Ο δε Φουντούλης είναι ο πατέρας του νεαρού Αυγού που είχε σκοτωθεί πριν κανένα χρόνο στο Ηράκλειο της Αθήνας, κάτι λίγες μέρες μετά που τα Αυγά φάγανε τον Φύσσα. Καλά κάνανε που του σκοτώσανε το παιδί; Σαφώς και όχι. Αν αρχίσουμε να επιδοκιμάζουμε τη λογική του να σκοτώνεις τον άλλον για τις πολιτικές του απόψεις, πέφτουμε στο ίδιο επίπεδο.
Αλλά, με την ίδια ακριβώς λογική, γιατί δεν κατέβαζε κι ο Παπατσίπρας τον πατέρα του Φύσσα; Κι αυτός έχασε το παιδί του. Γιατί όχι τη μάνα του Γρηγορόπουλου; Κι αυτή το παιδί της έχασε! Και τον πατέρα του αποτέτοιου που έπεσε απ'το τρόλεϊ! Ας κάνουμε όλους τους αναξιοπαθούντες ευρωβουλευτές! Να μαζεύονται στο καφενείο της Ευρωβουλής και να κλαίνε για τα παιδιά τους!
Κάτι παρόμοιο, βέβαια, προσπάθησε να κάνει κι η ΝΔ, βάζοντας τον Μομφεράτο, γιο του εκδότη της Απογευματινής που δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη (μην ξαναπεί κανείς ότι οι αριστεροί είναι φασίστες...), αλλά μάλλον άργησε 25 χρόνια.
Αυτό που δεν της βγήκε όμως της ΝΔ με τον Μομφεράτο, της βγήκε με τον κλασικό κράχτη, τον Ζαγοράκη. Που τι πρόσφερε στην Ελλάδα ο Ζαγοράκης; Το Γιούρο του 2004. Και κάτι έγινε; Ο χώρος του αθλητισμού εν έτει 2014 είναι δέκα φορές χειρότερος βόθρος απ'ό,τι τότε, και γι'αυτό μπορούμε όλοι να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο...ε, δημοτικό σύμβουλο Πειραιώς Μαρινάκη.
Αν πάντως περίμενε να τσιμπήσει με τον Ζαγοράκη ψηφαλάκια από τα Παόκια της Θεσσαλονίκης, δεν είμαι κι απόλυτα σίγουρος ότι αυτό ήταν και πολύ λογικό, γιατί τα Παόκια δεν έχουν και τα καλύτερα λόγια να λένε για την προεδρία του Ζαγοράκη.
Σίγουρα βέβαια καλύτερα απ'τον Βουλινό, τον Γούμενο και τον Μπάτμαν, αλλά και πάλι.

Στην αντίπερα όχθη, το ΣΥΡΙΖΟΚ, εκτός από την Κούνεβα, εξέλεξε με την ίδια ακριβώς μέθοδο του κράχτη και τον Μανώλη Γλέζο. Οκ, σύμβολο αντίστασης ενάντια στη γερμανική κατοχή, έχει τους συμβολισμούς του και στη σημερινή γερμανική κατοχή (μη χέσω), έχει αγωνιστικό πνεύμα, αλλά μπάστα.
Ο άνθρωπος αυτός είναι ενενηνταφεύγα χρονών. Είναι με το 1,975 πόδι στον τάφο, μόνο το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού περιμένει ακόμα απ'έξω. Είναι ζήτημα όχι αν θα βγάλει όλη τη θητεία μέχρι το 2019, αλλά αν θα προλάβει να φτάσει στις Βρυξέλλες για να αναλάβει.
Είναι, κατά τ'άλλα, που ο Τσίπρας θέλει να δείξει ότι είναι κόμμα με όραμα και μέλλον.
Η Ελιά, απ'την άλλη, προσφέρει στην Ευρωβουλή την Εύα Καυλή...ε, Καϊλή ήθελα να πω. Ναι, δεν αντιλέγω, ωραία γυναίκα, αλλά μετά τι; Έχει προσφέρει κάτι στον τόπο; Τότε που την είχαν φυτέψει στο Μέγκα να λέει ειδήσεις, το Σαββατιάτικο μεσημεριανό δελτίο τη βάζανε να λέει και πάλι δεν έβγαζε δελτίο χωρίς να πετάξει τρεις κοτσάνες.
Ενώ, θα με πεις, η Σπυράκη κι ο Κύρτσος που έβγαλε η ΝΔ είναι υποδείγματα αντικειμενικής δημοσιογραφίας; Όχι, αλλά άλλο να υπερασπίζεσαι συμφέροντα τεχνηέντως κι άλλο να ανοίγεις το στόμα σου και να πετάς βατράχια. Το πρώτο, αν μη τι άλλο, απαιτεί κάποιου είδους ικανότητα και ταλέντο.
Εκτός κι αν το σχέδιο είναι να στείλουμε την Καϊλή να τρίβεται στον Γιούνκερ ή όποιον βγει πρόεδρος της Κομισιόν τέλος πάντων ώστε να εξασφαλίσουμε ευνοϊκότερη μεταχείριση. Που έχει μια προοπτική σαν σχέδιο, ομολογουμένως.
Το Ποτάμι, από την άλλη, το κόμμα που είναι ολόκληρο ένας κράχτης, αρχή μέση και τέλος, με εξέπληξε ευχάριστα εκλέγοντας τον Γραμματικάκη. Κράχτης κι αυτός; Δε θα το έλεγα. Με τόσα χρόνια καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, που το τμήμα φυσικής του είναι από τα πιο δυνατά (έχω υπόψη μου άτομο που μπήκε στο Φυσικό της Κρήτης με 19500 μόρια το 2012), σίγουρα έχει προσφέρει περισσότερα από τον ποδοσφαιριστή ή το ξανθό βούρλο.
Έπειτα, το όνομά του το θυμάμαι κι από ορισμένα δοκίμια που διδαχθήκαμε στην Έκθεση της Γ'Λυκείου, τα οποία ωστόσο δε με έκαναν να τον αντιπαθήσω (τον Παπανούτσο, απ'την άλλη...). Και κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καταλληλότερη περίπτωση για πολιτικό από έναν θετικό επιστήμονα που ξέρει να χειρίζεται και το λόγο.
Από την άλλη, ο άλλος ευρωβουλευτής που εξέλεξε το Ποτάμι (αλήθεια, πού εξαφανίστηκαν τα διψήφια που έπαιρνε στις δημοσκοπήσεις ο Σταύρακας, τα πήρε το Ποτάμι;) είναι ο Νίκος Ορφανός, που ο κόσμος τον θυμάται κυρίως σαν τον Κίτσο το Τσεκ Μασίν από τη διαφήμιση της Βόδιαφον.

Οκ, σίγουρα θα έχει παίξει και σε κανένα άλλο σίριαλ, και υποθέτω ότι θα έχει θέσεις και πολιτικές απόψεις (άσχετα αν το κόμμα που επέλεξε να κατέβει δεν έχει κανένα απ'τα δύο), αλλά ο κόσμος επέλεξε να τον ψηφίσει με το κριτήριο του Κίτσου.
Κι άμα οι καλύτεροι που έχουμε να στείλουμε για να αντιπροσωπεύσουν την πολιτική μας σκηνή στην Ευρώπη είναι ο Ζαγοράκης, η Καϊλή κι ο Κίτσος, ζήτω που καήκαμε.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας δολοφονήσουν το παιδί και δεν αδράξετε κι εσείς την ευκαιρία να κάθεστε στις Βρυξέλλες με πενταψήφιο μισθουλάκο κι όλα τα ροκφόρ που λέει κι ο Φατσέας.
UPDATE: Όπως με ειδοποίησαν από το κοντρόλ, εν τέλει ο δεύτερος Ευρωβουλευτής του Αμαζονίου δεν είναι ο Κίτσος, αλλά ο Μιλτιάδης Κύρκος. Του Λεωνίδα. Μα τι λέτε, ούτε κι αυτός εξαργύρωσε το όνομα του πατέρα του. Σε παρακαλώ, γίνονται αυτά στην Ελλάδα; Ουδεπώποτε.

13 σχόλια:

  1. Στη Γαλλία, όπως ξέρεις, βγήκε η Λε Πεν (αντίστοιχη Χρυσή Αυγή) πρώτο κόμμα. Κι όμως, μας ξεπέρασε. Άντε και στα δικά μας (not).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ Θωμά
    με δυό λεπτομέρειες διόρθωση: η Κούνεβα (που δεν την ψήφισα) έχει δράση κι ας μην το γνωρίζεις
    και οι γονείς Φύσσα και Γρηγορόπουλου δεν ξεχάστηκαν έχουν αρνηθεί συνειδητά. Έχουμε και τέτοιους αλλά δεν ακούγονται.
    Οι Βρυξέλλες που είχαν γίνει τα σύγχρονα Πριγκηπονήσια (έστελναν όποιους ήθελαν να απομακρύνουν επιβραβεύοντας, βλέπε ο ΓΑΠ τη Δαμανάκη, ο Σαρκοζί τη φιλενάδα του κοκ) φέτος έγιναν ο σκουπιδότοπος για Eurotrash.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να έχει δράση η κυρία Κούνεβα, αλλά δεν ισχύει ότι εξαργύρωσε (σκληρή ίσως λέξη, θα μπορούσα να πω και "αποζημιώθηκε") ως ένα βαθμό, την προσωπική της δυστυχία; Αν δεν της είχε συμβεί αυτή η ιστορία, πιθανότατα δε θα τη γνώριζε κανείς και σίγουρα δε θα τη στέλναμε σήμερα στην Ευρωβουλή. Είναι δε προς τιμήν των γονιών του Φύσσα και του Γρηγορόπουλου ότι δε δέχτηκαν να βγουν και να ζητιανέψουν (ουσιαστικά) την ψήφο του κόσμου με το κριτήριο των νεκρών παιδιών τους (αν και διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο που ο Γρηγορόπουλος έγινε σύμβολο), κάτι που ο κύριος Φουντούλης δεν είχε την αξιοπρέπεια να κάνει.

      Διαγραφή
  3. Επειδή όπως ξέρεις,αρκετά συγχισμένη είμαι ήδη με όλη αυτή την κατάσταση και ειδικά με τα χρυσαύγουλα,ένα μόνο θα πω,αλλά ουσιαστικότατο για να μην το κουράζω...ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΟΛΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως αποφάσισα να μετακομίσω στο Βόλο να μου δίνει στανταράκια ο Μ-πέος. Δε γίνεται κουβά όλη την ώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι. Πώς θα πληρώνεις τις Προστ από το μίνι μάρκετ;

      Διαγραφή
  5. Μπράβο ρε μικρέ, ωραία πολιτική ανάλυση, με εντυπωσίασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.