Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αυγά και καλάθια

Κι εκεί που ο ήλιος έλαμπε, τα πουλάκια κελαηδούσαν, όλοι κοιτούσαμε τις δουλειές μας ξέρω γω, σκάει το παραμύθι: συλλαμβάνονται οι βουλευτές των Χρυσών Αυγών.
Κεραυνοβοληθήκαμε, όσο να πεις.
Προσωπικά, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δε θα ξανασχοληθώ με τα πολιτικά slash κομματικά της Ελλάδας, γιατί πλέον το πράμα έχει αντιστραφεί σε σχέση με την αρχαία Αθήνα: αυτός που ασχολείται είναι ο idiot.
Παρ'όλα αυτά, το να βλέπεις τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (sic) να περνάνε πίσω από τα κάγκελα είναι σίγουρα ένα θέαμα που ευφραίνει την καρδιά του ανθρώπου.
Βέβαια, εμένα δε μου εγγυάται κανείς ότι τα Αυγουλάκια πήγανε μέσα για να μείνουνε κι όχι για καφεδάκι, κι ότι αύριο δε θα είναι έξω, ωραίοι και κύριοι, να παριστάνουν τους θιγμένους και τα θύματα πολιτικών διώξεων και να διπλασιάσουν απ'το πουθενά τα ποσοστά τους.
Το άλλο που δε μου εγγυάται κανείς είναι ότι ο Σαμαράς επέδειξε ξαφνικά τόση πυγμή και αποφασιστικότητα ενάντια στους ναζί από την καλή του την καρδιά και τη δημοκρατική του συνείδηση κι όχι επειδή μυρίζεται εκλογές και θέλει να τσιμπήσει ψηφαλάκια από τους μικροαστούληδες με τον θρίαμβο επί του ναζιστικού μορφώματος.
Έστω κι έτσι, άμα όντως πρόκειται να καθαρίσει τα Αυγά, χαλάλι του και να το έκανε για κόλπο δημοτικότητας. Έτσι κι αλλιώς, είτε ο Σαμαράς είτε ο οποιοσδήποτε άλλος βγει πρωθυπουργός, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό: η Ελλάς θα πάει για φούντο.
Ένα θέμα βέβαια είναι ότι, αν μπουν τα Αυγά στη φυλακή, εμείς θα τους ταΐζουμε. Σάμπως και δεν τους τάιζες ήδη, θα μου πεις και θα έχεις και δίκιο. Οπότε ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι κάπου, σε κάποιο σημείο της Ελλάδας, υπάρχει η φυλακή του Αρκά.




Νομίζω ότι τυχόν διάλογοι Μοντεχρήστου-Κασιδιάρη θα ήταν πιο αστείοι κι από την Πολυκατοικία. Από την άλλη βέβαια μέχρι κι ο θάνατος από καρκίνο είναι πιο αστείος από την Πολυκατοικία, οπότε η σύγκριση είναι λίγο άστοχη.
Με την ευκαιρία, θέλω να θέσω ένα ερώτημα προς κάθε ενδιαφερόμενο: τώρα που αρχίσαμε να μαζεύουμε τους δεξιούς φασίστες, με τους αριστερούς φασίστες τι λέτε να κάνουμε;
Γιατί αν υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει ότι υπάρχουν αριστεροί φασίστες, τότε ή ηλίθιος είναι ή εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Στην Ελλάδα του 2013, για κάποιο λόγο, άμα δηλώσεις αριστερός, είσαι αυτομάτως υπεράνω όλων των κατηγοριών. Οι αριστεροί δεν μπορούν να κάνουν ποτέ και τίποτα λάθος, και πάντα φταίει κάποιος άλλος από αυτόν που θα περίμενες να φταίει.
Άμα ένας πιτσιρικάς ανέβει στο τρόλεϊ χωρίς εισιτήριο, φταίει ο κακός ελεγκτής που είχε την παρανοϊκή απαίτηση να κάνει τη δουλειά του. Άμα ένας πάει στο Τζάμπο και κλέψει ένα πακέτο μαρκαδόρους, φταίει το κακό Τζάμπο που έχει την παρανοϊκή απαίτηση να πληρώνεις για να αγοράσεις τα προϊόντα του.
Υπήρχαν ήδη πολλοί λόγοι για να μποϊκοτάρεις τα Τζάμπο, η αλήθεια είναι, που κυρίως έχουν να κάνουν με τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις του. Και το ότι οι ελεγκτές φέρονται με τραμπουκισμό το έχουμε διαπιστώσει όλοι μας.
Αλλά το πράμα είναι απλό: δεν έχεις εισιτήριο; Δεν ανεβαίνεις στο λεωφορείο. Δεν έχεις λεφτά; Δεν παίρνεις τους μαρκαδόρους. Δεν πρόκειται καν για ένα αγαθό πρώτης ανάγκης, ένα ψωμί ή κάτι φαγώσιμο τέλος πάντων, που θα δικαιολογούσε, οριακά, την κλοπή, σε στιλ Αθλίων του Ουγκώ. Δεν επρόκειτο να πεθάνει αν δεν έπαιρνε τους μαρκαδόρους στα παιδιά του. Οπότε από εκεί και πέρα βρίσκω την προσπάθεια των ευαισθητούληδων να τον δικαιολογήσουν από βλακώδη έως και ύποπτη.
Δε θα αμφισβητήσω ότι στο χώρο της αριστεράς υπάρχουν αξιόλογα άτομα, με κριτική ικανότητα και σοβαρές απόψεις. Ωστόσο, οι φωνές τους χάνονται ανάμεσα στις κραυγές και τις ιαχές αυτών που χαρακτηρίζω ως αριστερούς φασίστες.
Είναι αυτοί που αποφασίζουν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, ότι το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό, παλιότερα με καταλήψεις για να μη διαβάζουν μερικοί φυγόπονοι Κνίτες, τώρα με απεργίες για να μην ξεβολευτούν μερικά πωπουδάκια ενώ έχουμε ήδη φτάσει ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι και συνεχίζουμε δυναμικά.
Ανάθεμά με κι αν υπάρχει ένας φοιτητής, πλην φυσικά από τα Κνιτόσκυλα και λοιπούς κοπανατζήδες που πιο πολύ ασχολούνται με το Τίτσου παρά με το αντικείμενο που υποτίθεται ότι σπουδάζουν, που συμφωνεί με αυτό το πράμα που έχει γίνει φέτος στο ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Γιατί, εκτός από φασιστικό, είναι και απόλυτα ηλίθιο. Εκτός κι αν το να μην κάνεις τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνεις είναι ένας καινούριος τρόπος να αποδείξεις στον εργοδότη σου πόσο χρήσιμος είσαι.
Που αν αυτός ο εργοδότης ήταν ένας κακός καπιταλιστής, θα τους είχε απολύσει όλους μαζί και θα είχε προσλάβει αυτούς που περιμένουν στην ουρά, με τα μισά λεφτά ίσως ακόμα.
Αλλά τι λέω; Αν ο εργοδότης ήταν ένας κακός καπιταλιστής, δε θα είχαν τολμήσει να σηκώσουν κεφάλι. Χεσμεντέν, κανονικότατα. Θα έκαναν τη δουλειά τους και θα το βούλωναν. Τώρα, όμως, που ο εργοδότης τους είμαστε όλοι μαζί που δίνουμε τα ωραία μας λεφτά με τη μορφή των φόρων, είναι μάγκες και αποφασίζουν μόνοι τους ότι θα σώσουν το πανεπιστήμιο.
Από τα νύχια τους άραγε, ποιος θα το σώσει;
Αλλά ίσως θα μου πείτε, ότι τα λέω αυτά επειδή με τσούζει που θα έπρεπε να είχα γραφτεί στη σχολή μου πριν ένα μήνα κι ακόμα περιμένω πότε θα ξεκαυλώσουν ορισμένοι. Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Αριστερά είναι εξίσου τίγκα στους φασίστες με τη Δεξιά.
Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν δημοκρατικά συνθήματα τύπου "τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά", "άνθρωπος αγράμματος, ξύλο στους φασίστες", "ζήτω ο έρωτας, κάτω η ξενέρα, ξύλο στους φασίστες τρεις φορές τη μέρα". Ευρηματικά ίσως, φασιστικά οπωσδήποτε. Εκτός κι αν το ξύλο και η βία θεωρούνται αποδεκτά μέσα πειθούς στο δημοκρατικό πολίτευμα και δε με ειδοποίησε κανείς.
Είναι αυτοί που κλείνουν δρόμους, καίνε κάδους, σπάνε βιτρίνες, για να μην χάσει κανένας δημοσιοτεμπέλης τη δουλειά του όταν γύρω μας γαμιέται ο Δίας (και σας τα λέω αυτά με δύο γονείς που δουλεύουν-δουλεύουν όμως-στο δημόσιο), κι όχι μόνο δε λέει κανείς τίποτα, αλλά έχεις και κάτι Λαζόπουλους, Κανάκηδες και λοιπά αρχιδάκια να τους δικαιολογούν, "η βία φέρνει βία" και να χειροκροτούν από κάτω οι μικροαστούληδες που αμέσως μετά θα ξεκαρδιστούν με το ευρηματικό ανέκδοτο με τον Πόντιο, τον παπά και τη φασολάδα.
Και φυσικά είναι αυτοί που μόλις σε δουν θα αρχίσουν να σου τσαμπουνάνε τις μεγαλοπρεπείς αποψάρες τους περί "αναρχίας" και "αριστεράς" που συνέλαβαν χθες το βράδυ καθώς έπιναν μπάφους κι έπαιζαν προ, κι άμα τολμήσεις να φέρεις αντίρρηση θα σε αποκαλέσουν...τα τα τα ταμ, φασίστα.
Και πριν μου πείτε κανείς "όμως οι αριστεροί δε σκότωσαν", σας θυμίζω τη Μαρφίν και αποσύρομαι.
Αυτά, και να προσέχετε μην τυχόν και διαφωνήσετε με τίποτα αριστερούς και κάνουν πορεία διαμαρτυρίας κάτω απ'το σπίτι σας και σας σπάσουν τις ζαρντινιέρες.

19 σχόλια:

  1. That is what i call bromance. Εύγε, κλαπ-κλαπ και όλα τα κομφόρ. Άντε να δούμε πως θα ησυχάσουμε και από δαύτους. Έχουν και καλύτερο μάρκετινγκ βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ένα "άσ'το ψηλέ" βλέπω από κάτω, αλλά αυτός που το έριξε δεν το κρίνει σκόπιμο προφανώς να αφήσει κι ένα σχόλιο που να εξηγεί τις διαφωνίες του.
      Υ.Γ. Επαναλαμβάνω, για όσους είναι λίγο περήφανοι στ'αυτιά, ότι δε μιλάω για τους σοβαρούς αριστερούς (υπάρχουν) με κριτική άποψη και σκέψη, αλλά για τα ντουβάρια που χειροκροτάνε πρόθυμα σε ό,τι παπαριά πετάξει ο Τσίπρας και καίνε κάδους για το ιερό δικαίωμα του να είσαι τζαμπατζής στα λεωφορεία και να μην τρέχει φουντούκι.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/13 12:55

    Nice one kind!!!
    Μην πας στη σχολή και τα πεις όλα αυτά ξέρεις πως θα χαρακτηριστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σχολή είναι ακόμα σε απεργία, παρόλο που ο ΣΦΜΜ πρόσκειται στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τρέξε γύρεψε.

      Διαγραφή
  3. Και για κάτι τέτοια δε χωνεύω τους αριστερούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/9/13 15:25

    Στο τζάμπο δουλεύουν 10ωρα για 200 και 400 ευρω κι ομως δεν εχει ανοιξει ροθούνι!Ασε που οταν μπαινεις στα μαγαζιά τους σου συμπεριφέρονται λες και εισαι κλέφτης και οχι πελάτης!!!Ψόφος στα τζάμπο!

    Ζήτω ο μεγάλος αντίφα Σαμαράς!

    Για τα λοιπά βαριεμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψόφος στα Τζάμπο γενικώς, αλλά δεν πρόκειται να δικαιώσω και τον άλλον με τους μαρκαδόρους.
      Υ.Γ. Έγινε κι ο Σαμαράς αντίφα μη χέσω μέντες με άρωμα λεβάντα.
      Υ.Γ.2. Δε βαριέσαι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/9/13 21:09

      Για οποιον εχει πάει τζάμπο τα τελευταία χρόνια αυτό ηταν αναμενόμενο!Το Lidle και τα τζάμπο ειναι οι πιο πουστικες εμπορικές αλυσίδες,αλλά ειναι φθηνά γαμώτο τους!

      ΥΓ:Χέσε καλύτερα καλαματιανό χόρτο,έτσι για να τιμήσεις και την καταγωγή του Πρώτου των Αντίφα!

      ΥΓ2:Βαριέμαι ομως!

      Διαγραφή
    3. Άμα μπορούσα να χέσω καλαματιανό χόρτο, δε θα ήμουν τώρα εδώ, θα την έπινα μόνος μου.

      Διαγραφή
  5. ''Γιατί αν υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει ότι υπάρχουν αριστεροί φασίστες, τότε ή ηλίθιος είναι ή εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
    Στην Ελλάδα του 2013, για κάποιο λόγο, άμα δηλώσεις αριστερός, είσαι αυτομάτως υπεράνω όλων των κατηγοριών.''

    Άψογος.

    Υ.Γ. Μπόνους: http://www.youtube.com/watch?v=6ZFArZinxdc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα ήδη υποστεί την αφόρητη βλακεία του "Τζάμπο του Τιμωρού", αλλά τα σχόλια από κάτω ήταν αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα.

      Διαγραφή
    2. Περί διαφήμισης. Καταριέται την ώρα και τη στιγμή που έγραψε το ορίτζιναλ σάουντρακ πίσω στο 1966 για τον one and only original Django, ο Luis Bakalov. Είμαι περίεργος να δώ αν το Τζάμπο την έκανε "τζάμπα" τη δουλειά και έχωσε το μιούζικ στη ζούλα βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε ο Φοίβος.

      Διαγραφή
    3. Και σιγά μην το πήρανε το τραγούδι από την ορίτζιναλ ταινία. Επειδής βγήκε τώρα η Ταραντινιά κι είναι της μόδας το κάνανε έτσι. Ίδια τακτική με τις πανηλίθιες επιθεωρήσεις του Σεφερλή.

      Διαγραφή
  6. Δε διαφωνώ σε πολλά σημεία του άρθρου, στο θέμα της Marfin αρχικά όμως οφείλω να διαφωνήσω. Παραθέτω και εξαιρετικό άρθρο μόνο και μόνο για να τονίσω ότι δεν μπορούμε να κατηγορούμε δίχως στοιχεία. Τα πράγματα κατ εμέ είναι σοβαρά και αυτό το σημείο επειδή έχει καταντήσει αστικός μύθος - ποιοι Εριξαν Τις Μολότωφ - είναι ακόμα πιο επικίνδυνο καταδεικνύει υπευθύνους δίχως αποδείξεις.
    Και ναι, ως διαφημιστής θα βρωντοφωνάξω, θάνατος στις διαφημίσεις του τζάμπο.
    Α, κι επειδή κάθησα και σε ξαναδιάβασα, ναι, να μην παίρνεις λεωφορείο άμα δεν έχεις λεφτά -δεν το έχω τολμήσει ποτέ - αλλά αν το πάρεις δε νομίζω ότι χρειάζεται να σε πνίξουμε κιόλας; Ή να σε σκοτώσουμε; Ε; Ελπίζω να μη διαφωνείς σ' αυτό, διότι αυτό μάλλον συνέβη. Να τον πνίξει πήγε ο ελεγκτής.... και τελικά τον σκότωσε. Άμα είναι αυτό το job description του κυρίου, τότε η θέση να μετονομαστεί σε ελεγκτής-δήμιος να ξέρουμε και από που θα μας έρθει.

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=28078 το εν λόγω άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πάρα πολλές ενστάσεις στο "ο ελεγκτής σκότωσε τον νεαρό", αλλά ας μην ξανανοίξουμε αυτό το θέμα. Όσο για τους αριστερούς δολοφόνους, αν δεν είναι της Μαρφίν, είναι σίγουρα κάποιοι άλλοι, που όμως είχαν την πρόνοια να κρυφτούν καλύτερα από τους Χρυσαυγίτες.

      Διαγραφή
    2. Και αν αυτοί οι άλλοι δεν ήταν αριστεροι, ή αναρχικοί ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος ο Λοβέρδος με φουστανέλα και παπουτσάκια μπαλέτου, αλλά απ τη στιγμή που δεν ξέρουμε δεν μπορούμε να δείξουμε. Αυτό λέω. Τώρα αν ήταν έξυπνοι δολοφόνοι ή εντεταλμένοι, ίσως καποια στιγμή να το μάθουμε. ίσως όχι...

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς δεν είναι μόνο η...μαρφίν. Είχαμε και τα 33αρια της "αριστεράς" και άλλα πολλά καλούδια. Οπότε και πάλι μέσα είσαι Τόμας.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.