Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

In Flying Spaghetti Monster We Trust

Εδώ και κάτι εβδομάδες οι Μουσουλμάνοι επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ (διαδήλωση μετά καψίματος του οτιδήποτε θυμίζει Δύση) γιατί κάποιος γύρισε μια ταινία που προσβάλλει το Μωάμεθ.
Αφού πρώτα σας ενημερώσω ότι πενταπλασιάστηκαν τα περιστατικά πλεούμενων που παίρνουν επικίνδυνες κλίσεις εξαιτίας της αφόδευσης των επιβαινόντων σε αυτά, ας μπούμε στο ψητό.
Αγαπητοί Μουσουλμάνοι, με όλο το σεβασμό που θα μπορούσε να τρέφει ένας άνθρωπος προς τους ανθρώπους που δεν ήταν αρκετά τυχεροί για να γεννηθούν με λειτουργικό εγκέφαλο, δεν νομίζετε ότι κάπου κάνετε λίγο λάθος; Μα, φυσικά, τι ανόητος που είμαι, είναι προφανές ότι όταν κάποιος προσβάλλει τα πιστεύω σου και την προσωπικότητά σου, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κάψεις τυχαίους συμπατριώτες του.
Έτσι χάσαμε τον πρέσβη.
Ζωή σε λόγου μας.
Και καλά σαράντα.
Βέβαια οι άνθρωποι έχουν κι αυτοί τους λόγους τους. Βλέπεις, το Κοράνι διδάσκει ότι ο σωστός Μουσουλμάνος πρέπει να διαδώσει στους άπιστους την πίστη με το σπαθί (ή με το Καλάσνικοφ, η θρησκεία δεν πρέπει να μένει πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις) και όποιος πεθάνει διαδίδοντας την πίστη τον περιμένουν στον Παράδεισο 72 παρθένες.
Παρθένες, ε; Γιατί παρθένες; Ποιος θέλει παρθένες; Οι παρθένες δεν έχουν καμία απολύτως εμπειρία, κάθονται εκεί σαν κούτσουρα, φοβούνται, πονάνε, μυξοκλαίνε, άσε που γεμίζει ο τόπος αίματα. Αν ήμουν εγώ καμικάζι βομβιστής της Αλ Κάιντα, θα περίμενα ως ανταμοιβή για τον κόπο μου να μου δώσουν 72 Νίνες Χάρτλεϊ. Ή και μία Νίνα Χάρτλεϊ, δε με χαλάει ιδιαίτερα.
Και φυσικά, στο μεταξύ, πρέπει κάθε μέρα, πέντε φορές τη μέρα, να γυρνάνε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και να συνομιλούν με το φανταστικό τους φίλο, και μια φορά τον χρόνο να πάνε και να ποδοπατιούνται στο μέρος που είναι η συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Και επειδή συμβαίνουν αυτά, δικαιούνται να μπαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια με 4000 και 5000 μόρια.
Για το πόσο γαμιέται η ελληνική παιδεία τα έχουμε ξαναπεί όμως. Σήμερα το θέμα μας είναι η οργανωμένη θρησκεία, και το γεγονός ότι ξεκίνησα ειδικά με τους Μουσουλμάνους και όχι με οποιουσδήποτε άλλους παλαβιάρηδες έχει να κάνει ότι είναι hot stuff right now και δε με χαλάει κιόλας να αυξήσω τα χτυπήματα στο Google.
ΕΣΕΙΣ, Χριστιανοί, εσείς, που κάθεστε τόση ώρα πίσω από τις οθόνες σας και γελάτε με τα καραγκιοζιλίκια των Μουσουλμάνων τρώγοντας ποπκόρν, νομίζετε ότι είστε καλύτεροι; Ας πάμε μια βόλτα αρχικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να μην σας ζορίσω απ'την αρχή, κι ας δούμε τι γίνεται.
Έχουν τη φράση "In God We Trust" τυπωμένη στα λεφτά τους, μέχρι φυσικά να αντιληφθούν ότι υπάρχει κάποια άλλη χώρα με έλλειμμα δημοκρατίας οπότε και τυπώνουν "In Money We Trust" στο θεό τους. Επίσης υπάρχει σοβαρό ποσοστό του πληθυσμού που πιστεύει ότι θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία ο Ευφυής Σχεδιασμός, γιατί η εξέλιξη που έχει μόνο κάτι εκατομμύρια αποδεικτικά στοιχεία είναι μια απάτη των Οβραίων και δεν κάνει να τη διδάσκουμε στα παιδιά μας. Μια χαρά ως εδώ.
Έχουν αναγνωρισμένη αίρεση που αποστρέφεται κάθε τεχνολογική πρόοδο. Και τώρα θα μου πείτε, "τι σε πείραξαν οι Άμις; Το ψωμί σου τρώνε; Κάθονται ήσυχα ήσυχα στα χωριά τους, αρμέγουν τα ζωντανά τους, καλλιεργούν τη γης και δεν ενοχλούν κανέναν". Κι έχετε δίκιο. Άλλωστε, το είπε κι ο Γουίρντ Αλ. We've been spending most our lives living in an Amish paradise.
Και φυσικά κάθε πόλη, προάστιο ή χωριό που σέβεται τον εαυτό του θα έχει κι από έναν σύλλογο γριές καρακάξες που τους τη δίνει να βλέπουν άνθρωπο να χαμογελάει και θέλουν να απαγορεύσουν τα πάντα εκτός του να πηγαίνεις στην εκκλησία, κι άντε βαριά βαριά να αναπνέεις, να τρως και να κοιμάσαι (γιατί αν τα κόβανε κι αυτά θα πέθαιναν όλοι και άντε μετά βρες πρόβατα να έρχονται κάθε Κυριακή να σου τα ακουμπάνε).
Σαν ένα από τα καινούρια επεισόδια του Μπομπ Σφουγγαράκη (που δε συγκρίνονται με τα παλιά και λοιπά που λένε τα τρολ του Malakeius) που ένας τέτοιος σύλλογος απαγόρευσε το καβουροπάτι στο Βυθό του Μπικίνι, και μόλις εμφανίζεται στον Τραγανό Κάβουρα η αρχικαρακάξα λέει επί λέξει αυτό: "Είμαστε ο Σύλλογος Γυναικών του Βυθού του Μπικίνι Ενάντια Σε Κάθε Τι Ευχάριστο"!
Βέβαια οι πραγματικοί σύλλογοι έχουν το τακτ να μην λένε τόσο χύμα τους πραγματικούς καταχθόνιους σκοπούς τους, μήπως και τσιμπήσει κανένα κορόιδο.
Αλλά σαν να ακούω μερικούς εκεί πίσω να λένε "Και τι μας τα λες όλα αυτά; Αμερική είμαστε;" Όχι βέβαια. Είμαστε πολύ χειρότερα. Το γεγονός ότι δεν έχουμε διαμάχη για τον Ευφυή Σχεδιασμό (αλλά κανείς ποτέ δε διδάχθηκε την Εξέλιξη στη σχολική βιολογία), δεν έχουμε televangelists (εκτός αν ο Λιακό και η μεγάλη μορφή της τηλεόρασης της Θεσσαλονίκης ονόματι Νίκος Κωνσταντινίδης μετράνε) και τα χαρτονομίσματα του Ευρώ δε γράφουν πάνω "Ο Κακός Μας Ο Καιρός Γαρ Εγγύς" ή κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι ο μέσος Νεοέλλην είναι λιγότερο Χριστιανοταλιμπάν από το μέσο Αμερικλάνο.
Ας κάνουμε ένα πείραμα. Πόσοι από τους γνωστούς σας ξέρουν ότι το να υποβάλλεις το παιδί σου στο κινέζικο βασανιστήριο της κολυμπήθρας δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε ικανή συνθήκη (που λέμε κι εμείς οι μαθηματικοί) για να αποκτήσει το παιδί σου όνομα και να μην το φωνάζουν "ψιτ";  Α, τόσοι πολλοί;
Αλλά ακόμα κι αν βγουν στην τηλεόραση και το λένε είκοσι έξι ώρες το εικοσιτετράωρο, αναρτήσουν διαφημιστικές πινακίδες στο δρόμο και βάλουν Ζέπελιν να πετάνε πάνω απ'τα κεφάλια μας και να στέλνουν ραδιοσήμα στον εγκέφαλό μας ότι η βάπτιση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική, όλοι θα τρέξουν σαν τους μαλάκες να κάνουν τα παιδιά τους "δούλους του θεού", και μετά, για να δείξουν πόσο δεμένοι είναι με το Χριστιανισμό, θα ξαναπάνε στην Εκκλησία, το επόμενο Πάσχα.
Το πόσο βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του Νεοέλληνα είναι η ψύχωση με το να παριστάνει το Χριστιανό μου προξενεί αηδία. Θυμάμαι πριν κάτι μήνες που καθόμασταν σε ένα παγκάκι στο σχολείο με κάτι παιδιά και λέγαμε μαλακίες στο διάλειμμα. Δύο κοπέλες, που τα έχουν με δύο παπάρες αντίστοιχου νοητικού επιπέδου, συζητούσαν πώς σκοπεύουν να είναι ο γάμος τους με τους συγκεκριμένους δύο παπάρες (μετά υποθέτω ότι η κακιά μάγισσα πεθαίνει απ'το κακό της, το κοιμισμένο βασίλειο ξυπνάει, και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα).
Και φυσικά, σε συζήτηση που έχει να κάνει με γάμο, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί η λέξη "εκκλησία". Εγώ, επειδή αν δεν το έλεγα θα έσκαγα, λέω ότι υπάρχει και η επιλογή του πολιτικού γάμου. Χαλαρά όμως, έτσι; Ούτε έβγαλα αφρούς από το στόμα, ούτε χριστοπαναγίες κατέβασα, τίποτα. Απλά είπα ότι δεν είναι απαραίτητο να εκτελέσουν τους γάμους που τόσο σίγουρους έχουν σε εκκλησία.
Η απάντηση που πήρα ήταν μορφασμοί αηδίας.
Δεν μπορώ να πω ότι δεν περίμενα να δω τέτοια αντίδραση. Το πρόβλημα ήταν ότι την περίμενα από τη γιαγιά μου, η οποία είναι ογδόντα παρά, ζει όλη της τη ζωή σε ένα χωριό που το έχει ξεχάσει κι ο Χάρος και μετά βίας ξέρει να διαβάζει. Και πάντως όχι από δεκαεφτάχρονες και υποτίθεται μορφωμένες γυναίκες. Μου έκανε την ίδια εντύπωση που σχημάτισα όταν άκουσα ότι ο Σερτζ Τανκιάν είναι χορτοφάγος από σεβασμό στη Μητέρα Γη. Νταλαρισμός είπατε; Δεν αρκεί η λέξη για να περιγράψει αυτό το πράγμα.
Αλλά έτσι είναι. Να επιτελέσουμε το χριστιανικό μας "καθήκον" δίνοντας ένα σκασμό λεφτά σε έναν τράγο για να απαγγείλει μερικές μπούρδες, ε, κι όταν ξαναθυμηθούμε ότι είμαστε Χριστιανοί, ε, τι διάλο; Το Πάσχα τι το έχουμε;
Το μεγάλο κακό με το Χριστιανισμό, βέβαια, δεν είναι ο απλός, καθημερινός τύπος που θυμάται πόσο Χριστιανός είναι μόνο άμα πάθει κάτι. Βέβαια κι αυτοί είναι μεγάλο κακό, γιατί δίνουν τη δύναμη στους χάρντκορ να λένε "είμαστε το 97%, άντε και γαμηθείτε". Το πρόβλημα που μου τη δίνει στα νεύρα είναι οι εν λόγω χάρντκορ.
Άνθρωποι που έχουν πάρει τα παραληρήματα ενός τρελόγερου και τον έχουν αναγάγει σε προφήτη, άγιο και δεν ξέρω εγώ τι. Η νέα ιεραρχία της Ορθοδοξίας πάει: Αγία Τριάδα-Παναγία-Άνθιμος-Παΐσιος-Όλοι οι υπόλοιποι. Ρε παιδιά, καμιά μπούρδα να περάσει η ώρα έλεγε ο άνθρωπος, μην τα παίρνετε τόσο τοις μετρητοίς.
Άνθρωποι που έχουν το θράσος να αποκαλούν την θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων ειδωλολατρική ενώ οι ίδιοι δε χάνουν λιτανεία για λιτανεία, προσκυνούν κόκκαλα πεθαμένων, φιλάνε εικόνες που αναβλύζουν μύρο, Chanel no 5, του πουλιού το γάλα, δεν ξέρω τι σκατά, αλλά κατά τ'άλλα δεν είναι ειδωλολάτρες.
Και για τι εικόνες μιλάμε, ε; Αποθέωση της τέχνης, της ομορφιάς, της προοπτικής, του μεγαλείου και της υψηλής αισθητικής!

Τι ομορφιά! Τι υψηλή τέχνη! Ένας κακομούτσουνος σκατόγερος να σε κοιτάει με το βαθύ βλέμμα της αγελάδας και να σου προτείνει το μεσαίο δάχτυλο σαν ένδειξη του τι σε περιμένει στην Κόλαση επειδή τρως κρέας τις Παρασκευές. Αυτό κι αν είναι ομορφιά!
Ώρες ώρες δηλαδή ζηλεύω τους καθολικούς. Όσο εδώ θεωρείται "εκκλησιαστική τέχνη" αυτό το πράγμα, αυτοί έχουν πράγματα σαν κι αυτό:

Διάολε, ακόμη κι αυτό είναι καλύτερο απ'τις "ορθόδοξες" αγιογραφίες!

Μετά, βέβαια, θυμάμαι ότι οι χάρντκορ καθολικοί αυτομαστιγώνονται τη Μεγάλη Παρασκευή για να βιώσουν τα Πάθη, οπότε το βουλώνω και γυρνάω στα εδώ ζωάδια.
Ειδικά οι πρώτοι Χριστιανοί, οι μεγάλοι δάσκαλοι και "πατέρες" της Εκκλησίας, ξεπερνάνε τα επίπεδα της απλής βλακείας. Οι άνθρωποι ήταν διεστραμμένοι. Μισούσαν την ανθρώπινη φύση και όλες τις εκφάνσεις της. Μισούσαν την ίδια τη ζωή! Θεωρούσαν ότι ο σωστός άνθρωπος πρέπει να ζει τη ζωή του περιμένοντας να πεθάνει!
Εδώ μιλάμε ότι έγραψαν ολόκληρα δοκίμια για το πώς θα πρέπει να τιμωρείται η βέβηλη πράξη του αυνανισμού, καθώς και το σε πόσες κατηγορίες χωρίζεται. Βέβαια! Για να ξέρετε, χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη είναι η κλασική πατροπαράδοτη που την παίζεις μόνος σου. Η δεύτερη είναι να σου την παίξει κάποιος άλλος (γνωστό και σαν handjob από τα θύματα της ξενομανίας), και η τρίτη είναι το "κοπάνισμα εις τα μηρία", γνωστή και σαν "μαλακία του κουλού".
Όλες τις μαλακίες καλύψανε, εκτός από αυτήν που τους δέρνει.
Ρε "πατέρες", δεν είναι όλοι ανοργασμικοί σαν κι εσάς. Πάρτε το χαμπάρι. Ο άντρας (και η γυναίκα, αλλά για τη γυναίκα δεν ανέλυσαν σε τόσο βάθος τη μαλακία, και τα παράπονά σας στη Σιμόν ντε Μποβουάρ) πρέπει να εκσπερματώνει τακτικά για λόγους σωματικής και ψυχικής υγείας. Αν δεν, ο προστάτης βαράει κόκκινο, και τελικά την πληρώνουν οι γίδες και τα ανήλικα αγοράκια.
Θρησκεία της αγάπης σου λέει μετά. Αγάπη είναι να μισείς τον εαυτό σου; Αγάπη είναι να απαγορεύεις στον άνθρωπο να είναι άνθρωπος; Αγάπη είναι να απαγορεύεις τη ζωή; Αγάπη είναι ο ιδρώτας στο μπλουζάκι σου;
Αγάπη είναι να αποδέχεσαι τον άλλον όπως είναι και να μην κοιτάς αν είναι μαύρος, άσπρος, χριστιανός, άθεος, πούστης ή δεν τρώει μερέντα (καλά, αυτός που δεν τρώει μερέντα αξίζει οστρακισμό, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας). Αγάπη δεν είναι να επιβάλεις στον εαυτό σου ηλίθιους κανόνες "ηθικής" που έχουν να σου προσφέρουν ένα καμαρωτό τίποτα (όσο για το ότι "χωρίς θεό δεν υπάρχει ηθική", είναι το ίδιο έγκυρο σαν επιχείρημα με το "δε χρειάζομαι αυτά τα παπούτσια, αλλά τ'αγόρασα, γιατί τα είχε σε έκπτωση"). Αγάπη είναι τα ερωτευμένα ζευγάρια στους δρόμους, τα λουλούδια που ανθίζουν στα πάρκα, η μουσική που ακούγεται στις πλατείες, τα πουλάκια που κελαηδούν στους στύλους της ΔΕΗ, η ανοιξιάτικη λιακάδα,  τα ηλιοβασιλέματα στις παραλίες, τα σοκολατάκια με γέμιση κεράσι και η Μπιγιονσέ. Όχι, δε βρήκα ακόμα γκόμενα. Απλά παρασύρθηκα από την ποιητική δύναμη του λόγου μου. Κάτι που δε θα καταφέρει ποτέ να κάνει κανένας παπάς, καμία Βίβλος, κανένα Ευαγγέλιο και καμία κωλόγρια που θεωρεί ότι θα εξασφαλίσει τη θέση της στον Παράδεισο με το να σε στραβοκοιτάει όταν παραγγέλνεις σουβλάκι τη Σαρακοστή. Κάτω η Εκκλησία, ζήτω η Μπολονέζ.
Αυτά, και να προσέχετε μη θεωρήσει κανένας Μουσουλμάνος ότι προσβάλλετε τη θρησκεία του.

45 σχόλια:

  1. Αυτο στο οποιο παραδεχομαι την οργανωμενη θρησκεια, ειναι οτι εχει πεισει τους "πιστους" οτι πρεπει να υπερασπιζονται το κελι στο οποιο τους εχει κλεισει, απεναντι σε καθε ειδους επιθεση.

    Απο την αλλη, ειναι τυχαιο οτι οι κετ'εξοχην θεοκρατικες χωρες ειναι κατα της μορφωσης, της κριτικης σκεψης, της προσβασης στην πληροφορια, της επιστημης (εκτος απο τα πυρηνικα προγραμματα, εκει καλο και αγιο);

    Ολα αυτα απειλουν την ιδια την υπαρξη του εκαστοτε καθεστωτος. Για αυτο και οι χωρες αυτες απλα "παγωνουν την Ιστορια". Παγωνουν την εξελιξη, την προοδο, την εκπαιδευση, ωστε να θωρακισουνε το καθεστως και να διαιωνισουν την εξουσια τους.

    Βεβαια, μιλαμε για το μερος του πληθυσμου που την καταβρισκει με τη θρησκεια, πχ τα σερνικα που μια χαρα τους εχει βολεψει οτι τα γυναια ειναι απο κατου.
    Για αυτο και σκοτωνουν η στην καλυτερη, καινε και λιθοβολουν τις γυναικες που πανε σχολειο...

    Τι λετε μωρε που θετε να ξυπνησετε κιολας; Πισω στην κουζινα σου μωρη και εχε και ετοιμο το σιδερο να σε καψω στη μουρη!

    Στις Δυτικες χωρες παλι, αλλα στις οοοχι τοσο Δυτικες, οπως εδω, μας εχουν την δικαιολογια της "ηθικης". Οτι και καλα οι αθεοι δεν εχουν ηθικη.

    Ναι ρε, για αυτο οι λιγοτεροι φονοι, βιασμοι κτλ γινονται στην Σκανδιναβια! Επειδη ειναι πιστοι... Ασχετο το οτι ο αθεισμος φτανει και το 80% με ανεση, ενω ο αναλφαβητισμος ειναι στο 0%.

    Τωρα που το σκεφτομαι, υπαρχει μια αντιστροφως αναλογη σχεση μεταξυ αθεισμου και αναλφαβητισμου.

    Και μη μου πει κανεις για ΗΠΑ, γιατι η μορφωση εκει ειναι τοοοοσο δωρεαν και προσβασιμη, που αν εχεις απολυτηριο Λυκειου ειναι σοβαρο χαρτι, το κολλεγιο ειναι σαν κανονικο πανεπιστημιο και που τους λες οτι κατι εγινε το 3000 χρονια πριν και λενε "αφου εχουμε 2012!Πως γινεται;".

    Το πιο σωστο το χε πει ο τραγουδιστης των Dark Tranquillity (melodic death metal), Mikael Stanne, γνωστος αθεος, οταν τον ρωτησανε αν θα απαγορευε τη θρησκεια, αν μπορουσε.
    Απαντησε οτι οχι. Αν μπορουσε, απλα θα τη διεγραφε απο τη συλλογικη μνημη της ανθρωποτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θωμά θα σου λύσω κάποια απορία ή θα δικαιώσω απλά το σχόλιο της Βίκυς αν σου δείξω αυτό;
      http://climatic-inactivity.blogspot.com/2012/09/religoulous-polidoras.html

      Και συγνώμη που θα το χαλάσω στις συμμαθήτριές σου, αλλά ενημέρωσέ τις πως από το 2013 ο πολιτικός γάμος θα είναι υποχρεωτικός.

      Διαγραφή
    2. Κι ότι ήθελα να πω για τα πυρηνικά. Όλες οι άλλες εκφάνσεις της επιστήμης και της προόδου τους πειράζουν, αλλά τα πυρηνικά είναι θέλημα Αλλάχ μη γαμήσω. Συμφωνώ με τα υπόλοιπα και Mikael θα τον έκανα θρησκεία αν δεν τη διέγραφε από τη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας.
      Ephee, τον άκουσα τον ασύμμετρο και κόντεψαν να πέσουν τα μαλλιά της κεφαλής μου. Βέβαια το ελληνικό εκλογικό σώμα έχει εκλέξει και πολύ μεγαλύτερους ηλίθιους, οπότε μάλλον δε θα έπρεπε να εκπλήσσομαι. Αυτό για τον πολιτικό γάμο ισχύει 100%; Αν ναι, γουστάρω.

      Διαγραφή
    3. Μα προφανώς και πρέπει να γίνει πιο επίμονη η διδασκαλία των θρησκευτικών, και η κατάργηση σοβαρών μαθημάτων όπως η πληροφορική (που έχει γίνει επιλογής νομίζω;) για να ξεπεραστεί η κρίση.

      Γιατί τίποτα δεν τονώνει την αγορά όσο το βιβλίο των νόμων μιας αρχαίας φυλής βοσκών.

      Θωμά απορία:Μπορείς αν θες, να απαλλαγείς από το μάθημα; Πρέπει να το δηλώσουν οι γονέις; Πώς παει;

      Εφη: Αλήθεια ισχύει αυτό; Η θα είναι όπως και με την καύση που ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ αλλά δεν αφήνει η σέκτα ρασοφόρων κλεφτών;

      Διαγραφή
    4. Μπορείς να απαλλαγείς, νομίζω με υπογραφή των γονιών, αλλά επέλεξα να μείνω γιατί παίζουν ωραίες φάσεις εκεί μέσα. Γελάμε καλά. Εδώ που τα λέμε, βέβαια, έτσι πως διδασκόταν η πληροφορική όσο την πρόλαβα δεν είναι ακριβώς σοβαρό μάθημα αλλά τέλος πάντων.

      Διαγραφή
    5. Ναι θυμάμαι. Παίζανε Counter Strike. Ουααουζ λεμε ομως.

      Εγώ όταν πήγαινα δεν είχα τέτοια επιλογή, αλλά είχα κάνει την αντιπαθέστατη θεολόγο να με τρέμει.
      Η αρχή ξεκίνησε με το "Ξέρετε δεν είμαι και ΠΟΛΥ σίγουρη για την πίστη μου" που σε συνδυασμό με το rawk στυλ που χα τότε (μαλλί 2 πόντους, μαύρα ρούχα με αλυσίδες και κάτι σκελετούλήδες στη τσάντα), η μαντάμ τα κλασε.

      Που συνεχίστηκε με το επικότερο όλων... Μας έλεγε ότι ο θεός, όταν έκανε τον κόσμο, τα κοίταξε λέει όλα και είπε ότι τα φτιαξε όλα καλώς...
      Και της απαντώ "μεγάλη ψωνάρα ο θεός ε;".

      Μιλάμε για άτομο που είχε βαμμένο καναρινί μαλλί, ψεύτικους μπλε φακούς επαφής και μονίμως βαμμένο μάτι, και αποκαλούσε "πόρνες" τις μαθήτριες που ερχόντουσαν με βαμμένο μαλλί.

      Δηλαδή ένα άτομο συνόψιζε βασικά την νοοτροπία όλων τους.

      Διαγραφή
    6. Όχι, δεν παίζει κανείς κάουντερ, απλά πέφτει δούλεμα με το θεολόγο. Μεγάλο νούμερο.

      Διαγραφή
    7. Εγω συνάντησα συνολικά 3. Ο πρώτος, του Γυμνασίου, είχε στήσει στον τοίχο και έβριζε μια κοπέλα γιατί λέει, έβαφε τα μαλλιά της. Εν τω μεταξύ η κοπέλα ήταν ξανθιά μέχρι και στις βλεφαρίδες, απο τη γέννηση της...

      Η δεύτερη ήταν που σου ανέφερα. Αλλά ο τρίτος, ήταν ο πιο γαμάτος. Όψη υδραυλικού, μας είπε στο πρώτο μάθημα ότι από σπόντα έγινε Θεολόγος, άλλη σχολή ήθελε αλλά δεν πέρασε. Αυτός μας έκανε για διάφορα κοινωνικά θέματα, ΟΤΑΝ όμως ερχόταν, γιατί ζήτημα να κάναμε τα μισά μαθήματα.
      Ούτε καν θυμάμαι τι μάς έβαλε να γράψουμε στις ενδοσχολικές...

      Μεγάλη μούρη ο υδραυλικός.

      Διαγραφή
    8. Η καλύτερη φάση ήταν στην πρώτη λυκείου. Ο άνθρωπος ήταν τρελός-τρελός κανονικός όμως, για το τρελάδικο. Μιλούσε μόνος του, στη μέση του μαθήματος σηκωνόταν κι έφευγε, κοιτούσε το υπερπέραν και χτενιζόταν, στο τέλος τα βρόντηξε όλα κάτω και τον αποσύρανε από τις αίθουσες. Παλιοί μαθητές του σχολείου έλεγαν ιστορίες για άτομα που στις εξετάσεις έγραφαν το Πάτερ Ημών ή δεν ξέρω γω τι και παίρνανε είκοσι. Ωραία πράματα.

      Διαγραφή
  2. Πάλι Πούλιτζερ Ποίησες...
    Με βρίσκεις σύμφωνο σε όλα, εκτός της Μπιγιονσέ: δεν είναι Αγάπη, είναι Έρωτας (σου) κι όταν σου περάσει, θα δεις τα πράγματα πιο καθαρά, μέχρι τότε Σφουγγαράκης FTW! (Fuck The World, όχι η άλλη η ξενερωσιά)
    Με έθλιψε πραγματικά το περιστατικό με τις κοπελούδες και τον γάμο (καλά που έχουμε και σένα να κρατάς τα μπόσικα στη νέα γενιά, είσαι αχτίδα φωτός λέμε).
    Τι άλλο; Αυτά, και να προσέχεις να μη σε τυλίξει καμιά από δαύτες και σε τρέχει στις εκκλησίες και τους Επιτάφιους (και στους Κιάμους και τα Hondos και τα Vegetarian και εντάξειτογάμησα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμως ο έρωτας εμπεριέχει και την αγάπη. Και μην ανησυχείς, δεν πέφτω τόσο εύκολα σε παγίδες. Αν μου αρχίσει εκκλησίες κι ιστορίες πάει όπως είναι στη μάνα της. Δε θα χαλάσω την ψυχική μου ισορροπία για να λέω ότι γαμάω.

      Διαγραφή
    2. YOU GOTTA PUT A RING ON IT....if you like it!!

      Διαγραφή
    3. περιμένω και σχόλιο Άλτζα αν το διαβάσει

      Διαγραφή
    4. Αν είναι να put a ring, μπορώ να το κάνω ωραιότατα στο δήμαρχο. Θα ήταν μεγάλη τιμή πάντως να σχολίαζε ο Μέγας Alza.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/9/12 03:14

    eklisan to'gerontas pastitsios'. egw ena exw na pw, e saltsa kulaei ekdikese zetatei.ante molous tous xristianokavlous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να έκλεισαν τον Παστίτσιο, αλλά αμέσως ξεπετάχτηκαν οι Παρίσιος και Μαρκήσιος. Η ελπίδα δεν πεθαίνει.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/9/12 11:38

    Η θρησκεία ούτε να απογορευτεί πρέπει ούτε να σβηστεί από τη μνήμη της ανθρωπότητας.Κάπως πρέπει να ξεχωρίζουν τα ζωάδια από τους σκεπτόμενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'αυτή τη δουλειά έχουμε επίσης την αστρολογία, τον Μπίμπερ, το Jersey Shore, την οικογένεια Καρντάσιαν, το American/ό,τι σκατά άλλη χώρα Idol κι ένα σωρό άλλους μηχανισμούς. Οπότε η θρησκεία μάλλον περισσεύει.

      Διαγραφή
  5. Δεν έχω πολλά να πω, για πρώτη φορά, μόνο ότι έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι μαλάκας με αυτά που λες. Το σίγουρο είναι ότι θα καείς στην κόλαση μαζί με όλους τους άλλους.
    Και να ξέρεις πως αν δεν βαπτιστείς σε κολυμπήθρα θα βρωμάς όλη σου την ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα, όλοι (σχεδόν) έχουν την ανάγκη να πιστεύουν σε ένα ανώτερο όν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
    Πίστεψε με, εντός των 12 περίπου χρόνων της σχολικής μου καριέρας (γενιά του '95), στο top10 των πιο σάπιων μαθημάτων που διδάχτηκα ήταν τα Θρησκευτικά ή αλλιώς "Πως να κάνεις brainwash σχετικά με το πόσο σούπερ ουάου είναι ο Θεός με 1000000 τρόπους".
    Το αποκορύφωμα των hardcore χριστιανών είναι οι γαγιάδες που σου την λένε κάθε Πάσχα επειδή δεν νηστεύεις. Δηλώνω ότι δεν νυστεύω την Μεγάλη Εβδομάδα. I hope I make you proud. Κι ούτε στον γάμο πιστεύω γενικώς κι αορίστως. Δεν χρειάζονται τελετές για να αποδείξεις στον κόσμο πόσο αγαπάς τον άλλον.
    Μετά την σύνταξη το χάος, κι ιδού πως οι γιαγιούλες ιδρύουν τέτοιους συλλόγους.
    Είδαμε και στον Μεσαίωνα τι καλά που περνούσαν οι harcore (αμόρφωτοι όμως) πιστοί.
    Αυτά που λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Κοίτα, όλοι (σχεδόν) έχουν την ανάγκη να πιστεύουν σε ένα ανώτερο όν"

      Εεε όχι. Μόνο όσοι νιώθουν αδύναμοι.

      Αυτό που μόλις είπες ειναι προσβλητικό για τους άθεους. Οι πιο πολλοί άθεοι δεν είναι άθεοι λόγω της χαρντκορίλας των θρησκευόμενων. Απλά δεν πιστεύουν, και προφανώς δεν έχουν αυτή την ανάγκη.Ούτε καν το "σχεδόν" δέχομαι, γιατί οι άθεοι είναι πολλοί παραπάνω από όσοι νομίζει ο κόσμος. Σκέψου μόνο οτι στη Σκανδιναβία χτυπάει πάνω απο 70%, και στις Βαλτικές από κάτω, μέχρι και 90%.

      Βάλε μέσα και τις θρησκείες που δεν έχουν ανώτερο όν (πχ Βουδισμός) και έχεις ενα πολύ μεγάλο ποσοστό για να θεωρηθεί "σχεδόν όλοι".

      Είναι σαν να μου λες ότι δικαιολογείται να είμαι εγώ τσούλα γιατι "σχεδόν όλοι" έχουν την ανάγκη να καρακαταξεσκίζονται με άλλον κάθε μέρα.
      Όχι "σχεδόν όλοι"... μόνο αυτοί που "ακούγονται" πιο πολύ. Έχουν πείσει τον κόσμο ότι ειναι φυσική ανάγκη να λατρεύεις ένα ανώτερο ον, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την πλύση εγκεφάλου.

      Πάρε ένα νήπιο, και μεγάλωσε το χωρίς καμία αναφορά σε θρησκεια, θεούς κτλ. Με τα σημερινά δεδομένα (τεχνολογία, ηθική κτλ, γιατί προφανώς όταν δεν ξέρανε τί είναι η βροχή και φοβόντουσαν, το θεοποιούσαν) δεν θα αναπτύξει από μόνο του αυτή την "ανάγκη".

      Αυτή η ανάγκη που λες, δεν είναι τίποτε παραπάνω από τον φόβο του ανθρώπου, για το άγνωστο (ζωή, θάνατος). Και αυτοί το εκμεταλλεύονται.

      Διαγραφή
    2. υγ. Το "αποκορύφωμα" των χαρντκορ χριστιανών που λες, δεν είναι οι γιαγιάδες. Το πιο απαλό είναι αυτό.

      Χωρίς να πιάσω τις φονταμεταλιστικές χώρες, και μείνουμε μόνο Ελλάδα, έχουμε τις αρνήσεις παπάδων να κηδέψουν ανθρωπους που παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, την άρνηση της Εκκλησίας να επιτρέπει την ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΜΟ δυνατότητα καύσης, τον έλεγχο της Εκκλησίας σε θέματα μόρφωσης, την ανάμειξη της σε θέματα που δεν την αφορούν, τον προσυλητισμό ανθρώπων(πράξη καθόλα παράνομη), και πάνω από όλα την καθοδήγηση των πιστών ώστε να απομονώνουν και να "τιμωρούν" κοινωνικά όποιον σε συμμορφώνεται (όπως πχ το να μην βαφτίσεις το παιδί σου, πάνε δες μετά τι τραβάει στα σχολεία).

      Αν εσύ θεωρείς αποκορύφωμα τη γιαγιά που σε στραβοκοιτάζει, μάλλον ζεις προστατευμένα.

      Διαγραφή
    3. Αυτά που είπε η Βίκυ θα έλεγα κι εγώ.

      Διαγραφή
  8. Αν ήταν στα αγγλικά θα το έβαζα στο αμερικάνικο blog μου και θα σε αφόριζαν 2 θρησκείες με αποτέλεσμα να πάρεις υποτροφία για το Πολυτεχνείο του Εκουαδόρ.

    Αλλά...
    και Σιμόν ντε Μπωβουάρ; Αν δεν είχες την απορία για τις παρθένες ―ανεκτίμητες σε μια κατηγορία ανδρών επειδή δεν έχουν... χμ.. μέτρο (σύγκρισης) ―θα πίστευα πως είσαι πιο μεγάλος και τρολλάρεις.

    Κοινοποιώ στους 'Χριστιανοταλιμπάν'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευελπιστώ ότι κάποια έστω από τα αμερικάνικα πανεπιστήμια επιλέγουν τους φοιτητές τους με πιο σοβαρά κριτήρια από το ποιες θρησκείες τους έχουν αφορίσει.

      Διαγραφή
    2. Κάποια ναι. (Το Εκουαδόρ ήταν λόγω Assange του wiki-leaks)

      Διαγραφή
  9. Λοιπόν...τι να πρωτοπώ! Καιρό σε διαβάζω μέσα από τα σχόλιά σου, σε φιλικά ιστολόγια, αλλά ακόμα κι αν συμφωνώ γενικώς με ανθρώπους σαν κι εσένα, που είναι ευφυής και τα λένε έτσι πιασάρικα, μασάω να έρθω και να ανοίξω διάλογο, όπως μασάω και με οτιδήποτε με προδιαθέτει πως θα φάω πρόγκα! Κάτι σαν θα μιλήσω εγώ στο μπράβο της κλίκας του σχολείου, μπελάδες γυρεύω?
    Γιατί οι αρχηγοί πάντα με υπολόγιζαν και πάντα με είχαν στα όπα όπα! Κάτι σαν τη γυναίκα πίσω από τη μεγάλη γυναίκα ή άντρα ένα πράμα...Χεχε τώρα πρέπει να διαλέξεις τι είσαι με την απάντηση σου, μπράβος η αρχηγός...τσαχπινιές!
    Δίκιο μεγάλο σου δίνω φίλε μου. Έτσι είναι αν εξαιρέσουμε την ισοπέδωση. Αν είσαι όντως ένας άνθρωπος κριτικά σκεπτόμενος και αγωνιστής, την αλλαγή δεν την φέρνεις δίνοντας γροθιά στο μαχαίρι, εκτός βεβαίως κι αν είσαι έτοιμος να πεθάνεις για όσα λες...από αγάπη.
    Όλοι όσοι το επιχείρησαν αυτό, είτε μεθοδευμένα είτε γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, τους έφαγε η μαρμάγκα. Από τον Προμηθέα που του μαδούσε το πουλί τη συκωταριά, γιατί πρόδωσε το μυστικό της φωτιάς στους ανθρώπους, μέχρι τον Χριστό που σταυρώθηκε για τη διδασκαλία της αγάπης και όχι για τις παπαδοπορδίες, που τον διαδέχτηκαν.
    Αν άνθρωποι σκεπτόμενοι δεν μπορούν να βρουν καμιά διαφορά ανάμεσα στο μεγαλείο της αυτοθυσίας, στο απροσμέτρητο σθένος και εκτόπισμα αυτών των μορφών, που κάνανε τέτοια υπέρβαση, και στην εκμετάλλευση των "αρπακτικών" για την εδραίωση των συμφερόντων τους, οποιουδήποτε μπροστάρη και επαναστάτη και ιδεολόγου ανθρωπιστή, τι να πω?
    Πως να συνεχίσω? Μη βγει κανείς λες, να μιλήσει για την αγάπη και την αξιακή ανθρωποκεντρική ιεράρχηση της σε κώδικες και κανόνες κοινά αποδεκτούς, μη βγει και μιλήσει για τη διδασκαλία της αγάπης, γιατί είναι το ίδιο με το να πει πως κατανάλωσε γιατί ήταν ευκαιρία... ε όχι ρε φίλε..."θα αφήσουμε το γάμο και θα πάμε για πουρνάρια" επειδή εσύ νομίζεις πως τα είπες πρώτος? Αναφέρομαι στην τελευταία παράγραφο που πας να διδάξεις την αγάπη αλά Τζίζους! Ανοχή και τα ρέστα...
    Ωραία τα λες αλλά, καθόλου στο πνεύμα της αγάπης και του σεβασμού της διαφορετικότητας που πρεσβεύεις...
    Πρώτο σχόλιο εδώ και ήρθα με διαφωνία. Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όμως εγώ να σεβαστώ τη διαφορετικότητα κάποιου που δε σέβεται τη δική μου διαφορετικότητα; Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται, δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα. Κατά τ'άλλα δε βλέπω να υπάρχουν ιδιαίτερες διαφωνίες.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την πάσα, την φιλοξενία και την ευγένεια και επιχειρώ απάντηση.
      Από κάπου πρέπει να γίνει η αλλαγή. Για να κερδιθεί ο σεβασμός που κατάλαβα ότι εννοείς. Ο αποχαυνωμένος νους ξυπνάει πάντα τελευταίος.
      Αν θέλεις να αλλάξεις τον Κόσμο τις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες, πρέπει να το κάνεις εσύ βηματάκι βηματάκι και να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου.
      Τι σε νοιάζει πως θα παντρευτεί ο συνομήλικός σου? Κάντο εσύ διαφορετικά, δείξε πως και ο τρόπος σου είναι αποτελεσματικός, μην προγκάς και μην απομονώνεσαι, ούτε να αμύνεσαι, ούτε να επιτίθεσαι και ο κόσμος θα αλλάξει.
      Εσύ να το κάνεις που σε κόβει ως εκεί. Μετά ο άλλος που θα δει πως υπάρχει και ο δικός σου τρόπος και δουλεύει, θα το ενστερνιστεί και θα το οικειοποιηθεί και θα εδραιωθεί, αν όντως αξίζει και αν το κάνεις με τέτοιο τρόπο, που δε θα αφήνει περιθώρια σε όσους Κρατούν και έχουν τον έλεγχο να επηρεάσουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.
      Όλοι θέλουν οικονομία χρόνου, χρήματος και διαφάνεια και αλήθεια. Όλοι οι τυφλοί θέλουν το φως τους και όχι έναν τρελό να τους οδηγεί, που λέει κι ο Σαιξπηρ.
      Αλλιώς θα κάνεις μόνο εχθρούς και ένα γκέτο με ανθρώπους της ίδιας "κοσμοαντίληψης" και μια ακόμα παράλληλη κοινωνία, που όλοι ζουν στο περιθώριό της.
      Η ισχύς είναι στη ένωση. Δεν είναι αυτό που κατάντησε να σημαίνει η λέξη Κόσμος. Ακούς Κόσμος και καταλαβαίνεις ένα τσούρμο, τον ισοπεδωτικό όχλο, τη μάζα. Οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε κοσμοπολίτες που είναι προνόμιο μόνο των ελιτιστών, σε εναλλακτικούς προνόμιο των γραφικών και σε υπανάπτικτους προνόμιο των 2/3 του πλανήτη.
      Κόσμος = στολίδι στα αρχαία ε...δεν είναι του πεταματού ο Κόσμος! Και όλοι είμαστε πολίτες του Κόσμου και τελικά κοσμοπολίτες, όποιο και να είναι το μπακραουντ μας και οι παραδόσεις μας και οι αξίες μας και ο τρόπος ζωής μας, ειδικά τώρα που με την τεχνολογία αυτός ο Κόσμος έγινε μια σταλιά.
      Ο όρος κοσμοπολίτης λοιπόν που χρησιμοποιείται για λίγους και εκλεκτούς ανήκει σε όλους μας. Και δίχως κομπλεξισμό, ούτε εμπάθεια, πρέπει να τον διεκδικούμε για τον εαυτό μας.
      Αυτό θα μας ενώσει. Έχουμε δύναμη αν είμαστε αλληλέγγυοι.
      Για 'μενα την "πρακτική ιδεαλίστρια", έτσι μόνο αλλάζει ο Κόσμος όπως τον ξέρουμε. Θα εισάγω τον όρο Πρακτικός ιδεαλισμός κάποια στιγμή! Θα εκδώσω μανιφέστο! Χαχα!
      Θέλω όμως και τη γνώμη σου γι' αυτό που λέω. Και όποιος άλλος από τους αναγνώστες σου, θέλει να προσθέσει να αφαιρέσει να τροποποιήσει κάτι ή να επιχειρηματολογήσει και να με βγάλει από την πλάνη μου. Την πρόγκα μόνο δε θέλω και την ισοπέδωση...
      Και πάλι μακρηγόρησα.
      Να με συμπαθάς!

      Διαγραφή
    3. Δε θα με πείραζε καθόλου το πώς θέλει να παντρευτεί ο συνομήλικός μου ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο οποιασδήποτε θρησκείας, αν αυτή τη θρησκεία σε όλη τη ζωή μου δεν προσπαθούσαν να μου την επιβάλλουν από οικογένεια μέχρι κράτος και επίσημη παιδεία, αλλά και η κοινωνία εν γένει. Σαν τακτική μου έχω να μην ενοχλώ ό,τι δε με ενοχλεί. Live and let live, που θα έλεγε κι ο Paul McCartney. Ούτε θα θεωρούσα κατώτερο ον τον οποιοδήποτε ακολουθεί την τάδε ή δείνα θρησκεία, αν δε μου έδινε δείγματα ότι η συμπεριφορά του είναι αυτή κατώτερου ανθρώπου-όπως, φυσικά, υπάρχουν και άθεοι χαμηλής ποιοτικής, ηθικής ή και, γιατί όχι, νοητικής στάθμης. Το "πήρα κάτι που δεν χρειάζομαι γιατί ήταν σε ευκαιρία" δεν είχε να κάνει με τη διδασκαλία του Χριστού, αλλά με τον παραλογισμό που ενέχει η ισοπέδωση "άθεος=ανήθικος". Σαφώς η οικογένεια, η παιδεία και η κοινωνία είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, ικανά με την οργανωμένη θρησκεία να εμφυτεύσουν ηθικές αξίες στον άνθρωπο. Όσο για το Χριστό, δεχόμενος ότι υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, κάτι που λίγοι αρνούνται, δίδαξε το α, το β και το γ. Εγώ αντιτίθεμαι στη Χριστιανική θρησκεία όχι για το ίδιο το α, το β και το γ, αλλά αφενός για την θεοποίηση του Ιησού (υπάρχουν, άραγε, ιστορικές αποδείξεις πλην Βίβλου για την ανάσταση και τις λοιπές επιδείξεις παντοδυναμίας;) κι αφετέρου για τη σε βαθμό κακουργήματος διαστρέβλωση του α, του β και του γ από τους μετέπειτα "συνεχιστές του Χριστού" σε ένα σύστημα κανόνων και αξιών παράλογο και αρτηριοσκληρωτικό, που λίγη αξία και εφαρμογή βρίσκει σήμερα από τους ίδιους τους αποκαλούμενους Χριστιανούς. Σε ένα πράγμα συμφωνώ όμως: όποιος φιλοδοξεί να αλλάξει τον κόσμο, πρέπει πρώτα να αλλάξει τον εαυτό του.

      Διαγραφή
    4. θα ξεκινήσω με την "αιρετική" παραδοχή πως κι εγώ είμαι περισσότερο σκεπτικίστρια από ένθεη. Στα πλαίσια του σκεπτικισμού μου παραδέχομαι πως ο Χριστός, ήταν άνθρωπος τρωτός σαν εσένα κι εμένα, μεροκαματιάρης, πλήρωνε φόρους, είχε γυναίκα ή αγαπητικιά και ίσως απογόνους που λένε και οι Ναϊτες. Όλα πιθανά.
      Έγινε όμως Ένθεος. Υψώθηκε προς αυτό το ανεξήγητο ψυχικό φαινόμενο και βίωμα που λέμε θεό ή καλύτερα τον "οικειοποιήθηκε" ο θεός. Από ένα σημείο και μετά δεν ήταν άνθρωπος, έγινε η σκια του ο άνθρωπος μέσα του. Έκανε υπέρβαση γι' αυτό κατάργησε χωροχρόνο ο βιος και η πολιτεία του.
      Για αυτά που λέω τώρα έχω μαλώσει άπειρες φορές με δογματικούς χριστιανούς και μοδάτους άθεους. Κουράστηκα.
      Γενικά η πλάκα γύρω από αυτά όλα, είναι ακροβασία. Πότε θα φτάσει κάποιος να σπέρνει το φανατισμό και τη διχόνοια και να διαδίδει ανακρίβειες για άλλους να περάσει τα δικά του συμφέροντα που συγκρούονται με του άλλου, δεν έχει φρένο.
      "Και που 'σαι ακόμα" που λες κι εσύ.
      Ο καθένας αυτό το ψυχικό δυναμικό που λέμε θεό, έτσι για να καταλαβαινόμαστε ή να διαφωνούμε, το διαχειρίζεται και το βαφτίζει όπως γουστάρει. Από τα πρώτα βήματα του στην έλλογη ζωή ο άνθρωπος το κάνει. Μετά όμως από ένα Διαφωτισμό είναι κρίμα να αναβιώνουμε το Μεσαίωνα.
      Στο σχολείο τι να σου πω τώρα, είναι αυτονόητο πως δεν θα έπρεπε να υφίσταται καν ως μάθημα αυτό των θρησκευτικών. Εκτός από ανιαρό, δεν είναι καθόλου δίκαιο προς το πολυπολιτισμικό σύνολο που απευθύνεται πια, να διδάσκεται μόνο αυτό το δόγμα επειδή είναι η θρησκεία του κράτους. Δια νόμου όμως είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμα των μαθητών να απέχουν από το μάθημα αν δεν είναι το δόγμα που πιστεύουν. Το θυμάμαι αυτό από τα μαθητικά μου χρόνια που οι Ιαχωβάδες συμμαθητές μου δεν ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν ούτε παρακολουθούσαν.
      Αλήθεια δε ρώτησα ποτέ κανέναν τους τι αναγράφεται στην ταυτότητά τους στη θέση θρήσκευμα.
      Στο σπίτι μου πάλι τα θεία εξυπηρετούσαν μόνο για να τους ανάβει καμιά φορά καντήλα η μάνα μου, έτσι γιατί είθισται, αφού ο θεός εμάς δεν μας καταδέχονταν, για να δει τη χάρη του. Ίσως γιατί τις καντήλες που άναβε μόνο το Πάσχα και ανήμερα στις γιορτές μας η μάνα μου, τις κατέβαζε κάθε μέρα ο πατέρας μου! Χαχα! Παπάς στο σπίτι δεν πατούσε ούτε τα Θεοφάνια.
      Γενικά όμως είδα πολλές καταναγκαστικές συμπεριφορές και βλέπω ακόμα και από θρήσκους και από άθρησκους. Αυτό με απογοητεύει.
      Έτσι το νοου ας μπετερ στα λέω...κατα βάση σε πολλά συμφωνούμε!

      Διαγραφή
    5. Εφόσον θεωρείτε ότι συμφωνούμε, I rest my case.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος25/9/12 17:42

    auto pou onomazeis entheo to exoun ftasoi arketoi filosofoi prin to xristo.e filosofia tou xristou se genikes grammes me briskei sumfwnw an kai se merika semeia diafwnw.bebaia arketa semeia tis filosofias tou xristou tin briskeis kai se progenesterous filosofous,an kiauto den leei kati.kateme episis me tin proodo tis epistemes pleon einai fanero oti den uparxei yuxei me tin ennoia pou pisteuoun oi perissoteroi,ola einai elekroxemikes diergasies tou egefalou.o antrwpos gia mena einai mia mexane pou leitourgei me vase tin aitia kai tin tuxaioteta mesa stin armonia tou sunbantos.gia mena opoios thelei na brei tin aitia tis uparxestou prepei na asxolithei me tin episteme tis kosmologias,estw ws parateretes twn anakalupsewn tes.an kai oso kairo asxoloumai exw kataluxei sto suberasma pws ola einai anaitia ws pros ti dimiourgia tous.pleon ta filosofika erwtema ta apanta e episteme.kai sigoura akome kai an uparxei theos sigoura den borei na eperease to suban, giauto pleon eimai sigouros.opoios endiaferetai gia tetoia themata as diavasei gia tin thewria tou polysubantos,gia to posa trela senaria uparxoun giauto ton kosmo pou oi epistimones exoun pleon arxisei na exetazoun sta sobara kai na briskoun tis prwtes endexeis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άποψή σου με βρίσκει σχεδόν απόλυτα σύμφωνο (η άποψη, για όσους δεν έχουν το κουράγιο να διαβάσουν ολόκληρη παράγραφο σε greeklish, χωρίς παρεξήγηση προς τον ανώνυμο, είναι σε γενικές γραμμές ότι επικροτεί τη φιλοσοφία του Χριστού, όχι στο σύνολό της όμως, ότι ψυχή δεν υπάρχει με βάση την επιστήμη και ότι επίσης με βάση την επιστήμη δεν υπάρχει θεός ή υπάρχει ο θεός των ντεϊστών, δηλαδή δημιουργός που δεν παρεμβαίνει στο σύμπαν).

      Διαγραφή
    2. Φίλε ανώνυμε και Thomas, πρόσφατα σε μια κουβέντα μεταξύ φίλων σχετικά με το θέμα μας εδώ, επιστήμη θεός υπαρξιακα και μεταφυσικααααά, έφτασα σε σημείο να υπερασπιστώ με πάθος, πως οι πυρηνικοί εξοπλισμοί, η περιβαλλοντική καταστροφή από την υπερακμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων του πλανήτη και η καταδίκη του τρίτου κόσμου σε αργό θάνατο, για την δική μας μακροημέρευση και την κατάκτηση των μυστικών του σύμπαντος και το γονίδιο του θεού, είναι ανθρωπισμός στην ουσία. Αν ο σκοπός μας είναι να διαιωνίσουμε το είδος μας και από τη στιγμή που τούτο το ηλιακό σύστημα είναι καταδικασμένο σε θάνατο σε ένα βάθος χρόνου, όπως έχουν αποδείξει οι φυσικές επιστήμες. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα στην κουβέντα να τους θίξω το θρησκευτικό συναίσθημα άθελά μου, λόγω φυσικά ημιμάθειας, γιατί όλα αυτά τα προσέγγισα διαισθητικά και με σκόρπιες γνώσεις που έχω από δω κι από ΄κει. Αυτό το βρίσκω φαιδρό όπου το συναντώ και το έχω μετανιώσει πολύ που πήρα τόσο ακραία θέση σε ένα τόσο λεπτό στη διαχείριση ζήτημα, που κακοκάρδισε τους φίλους μου γιατί δυστυχώς δεν είχαν τις ανάλογες με τις δικές μου υπαρξιακές ανησυχίες για να φτάσουν σε τέτοια αδιέξοδα. Τους έκανε ο κόσμος όπως τον ήξεραν. Και τούτο δεν είναι κακό ε... Μην παρεξηγηθώ. Δικαίωμα και στη διαφορετικότητα και στην αυτοδιάθεση. Πίσω δε από τις άπειρες παραπομπές, τις σπόντες, τις πρόγκες τελευταία, υποβόσκει ημιμάθεια και έλλειψη χαρακτήρα. Όποιος σπουδαιολόγησε χωρίς να οριστεί συγκεκριμένο πλαίσιο και χωρίς να έχει το υπόβαθρο, με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα του εξωτερικού και τα κωμικοτραγικά εγχώρια, το έκανε είτε κωμικά (σπάνιο), είτε λαϊκίστικα και δίχως ανεκτικότητα, είτε γελοιωδώς.
      Κατά βάση και πάλι λέω πως συμφωνώ σε όσα διαισθητικά με όσα ξέρω μπορώ να αντιληφθώ. Δε θα το βάλω και σκοπό της ζωής μου όμως να εξηγήσω παραπάνω γιατί ως εδώ φτάνουν για την ώρα τα δικά μου υπαρξιακά.
      Ωραία κουβέντα ανοίξαμε! Θα ανατρέξω το πολυσύμπαν!

      Διαγραφή
  11. Ε, ναι πάλι Douglas Adams θα παραθέσω:

    "Στην αρχή δημιουργήθηκε το Σύμπαν.
    Αυτό έκανε πολλούς να θυμώσουν και θεωρήθηκε γενικώς σαν μια άσχημη κίνηση.
    Πολλές φυλές πιστεύουν πως δημιουργήθηκε από κάποιον θεό, αν και οι Τζατραβαρτίδες του Βίλτβοντλ VI πιστεύουν πως ολόκληρο το Σύμπαν βγήκε από τη μύτη ενός όντος, που ονομάζουν η Μεγάλη Πράσινη Καταριναλγία, όταν φταρνίστηκε.
    Οι Τζατραβαρτίδες, που περιμένουν με φόβο την εποχή που ονομάζουν Ο Ερχομός Του Μεγάλου 'Ασπρου Μυξομάντιλου, είναι μικρά γαλάζια πλάσματα που έχουν πάνω από πενήντα χέρια το καθένα και ως εκ τούτου είναι η μόνη φυλή που εφηύρε το αποσμητικό σπρέι πριν από τον τροχό.
    Όμως η θεωρία της Μεγάλης Πράσινης Καταριναλγίας δεν είναι διαδεδομένη έξω από τον Βίλτβοντλ VI κι έτσι, μ' ένα τέτοιο ακατανόητο Σύμπαν, αναζητούνται συνεχώς νέες ερμηνείες για την ύπαρξη του."

    από "Το Ρεστωράν στο Τέλος του Σύμπαντος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάποιες φορές σκέφτομαι οτι ο κόσμος θα ήταν ομορφότερος χωρίς θρησκείες, χωρίς φανατισμένους πιστούς και χωρίς υποταγμένους ανθρώπους στις επιταγές μιας θεϊκής αντιπροσωπείας(εκκλησίας). Μετά όμως σκέφτομαι...και μετά εγώ ποιον θα κοροιδεύω; Να μου πεις, τόση βλακεία υπάρχει στον κόσμο, στην θρησκεία έμεινες; Όχι δεν έμεινα εκεί, αλλά η θρησκεία έχει κάτι που με διεγείρει ιδιαιτέρως. Είναι σχεδόν ηδονή να ξεφτιλίζεις τις βαθιά ριζομένες αντιλήψεις των πιθηκανθρώπων. Και μην ξεγελιέστε, οίκτος και σεβασμός δεν τους αξίζει κανένας. Όπως δεν σέβονται αυτοί τίποτα και προσπαθούν ασταμάτητα να επιβάλλουν τις γελοίες πεποιθήσεις τους παντού, έτσι δεν πρέπει και εμείς να σεβόμαστε ούτε τις απόψεις τους ούτε τα "ιερά" τους σύμβολα.

    Thomas μια προσωπική γνώμη αν μου επιτρέπεις... όταν ξαναβρεθείς σε συζήτηση και δεχθείς μορφασμούς αποδοκιμασίας, σε παρακαλώ, ξεφτίλησε τους. Αν έιναι φίλοι σου, ίσως τους βοηθήσεις, αν δεν είναι, τότε κάντο για την πλακα σου. Αλλά, έχετε σαν νέα γενιά το προνόμιο να μιλάτε πιο ελευθερα στο σχολείο απο ότι εμείς και έχετε την ευκαιρία να απομυθοποιήσετε αυτό το καρκίνωμα που λέγεται θρησκεία. Θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν και άλλα άτομα σαν εσένα που έχουν σκεφτεί 2-3 πραγματάκια παραπάνω απο τον μέσο όρο των καθυστερημένων. Βοηθείστε τους καθυστερημένους συμμαθητές σας να ξυπνήσουν. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε και κάνουμε ακόμα, αλλά η παγκόσμια λεκάνη έχει πολύ σκατό ακόμα και πρέπει να έρθει καινούργια βούρτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι αφού σχολίασε ο Μέγας Άλζα, δε μένει τίποτε άλλο πια να ειπωθεί.

      Διαγραφή
    2. Θα έλεγα οτι υπερβάλλεις...αν το έλεγα όμως δεν θα ήμουν ο Μέγας Άλζα!

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.