Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Blogs, ναρκωτικά και βιντεοταινίες

Έχει τώρα κάτι μέρες που έχει βγει ο υπουργός δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου στα κανάλια και δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει ταυτοποίηση των blogs, χωρίς βέβαια να θίγεται η ελευθερία του λόγου, γιατί στο τέλος καταλήγουμε σε επιθέσεις λάσπης.
Θα υποθέσω ότι αυτή του η δήλωση οφείλεται σε γεροντική άνοια. Ότι δε θυμάται τι ακριβώς σημαίνουν όλες οι φράσεις της πλούσιας, υπέροχης, μοναδικής και λοιπά σοβινιστικά Ελληνικής γλώσσας.
Γιατί, όταν λες επίθεση λάσπης, υπονοείς ότι ένα άτομο υπέστη χαρακτηρισμούς που, σύμφωνα με το ποιόν του και τις πράξεις του, είναι αδικαιολόγητοι. Με αυτόν τον ορισμό, το να προσβάλλεις τους πολιτικούς, κληρικούς και δημοσιογράφους δεν αποτελεί επίθεση λάσπης, αλλά μάλλον τη σκληρή αλήθεια.
Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα αργήσει η μέρα που οι πολιτικοί θα κυκλοφορούν στο δρόμο και θα δέχονται κυριολεκτικές επιθέσεις λάσπης. Και πολύ πιθανώς να είναι η λάσπη αναμεμιγμένη με το άλλο πράγμα που πατεί όποιος νύχτα περπατεί στο γνωστό ποιηματάκι.
Όσο για το αν θίγεται η ελευθερία του λόγου, δεν θέλω να το σχολιάσω, γιατί είναι και η επέτειος της Χιροσίμα σήμερα και δεν κάνει να ξεραθώ στα γέλια.
Αλλά εντάξει. Ας μην τα βλέπουμε όλα μαύρα. Ο άνθρωπος έχει κι ένα δίκιο. Προτείνω, επίσης, προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό το μέτρο, να απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους, για να μην έχουμε επιθέσεις κατά των βουλευτών την ώρα που προσπαθούν να επιτελέσουν το θεάρεστο έργο τους. Επίσης, να απαγορεύσουμε τις συνευρέσεις άνω των τριών ατόμων. Τρεις δεν είναι αρκετοί για να οργανώσουν συνωμοσίες και πραξικοπήματα αλλά είναι πάντα αρκετοί για ένα ωραίο τρίο, οπότε τι άλλο θέλετε. Κι αν χρειάζεστε κι άλλες ιδέες προκειμένου να γίνει η Ελλάδα παράδεισος, δεν έχετε παρά να νοικιάσετε από τη βιβλιοθήκη της γειτονιάς σας τα βιβλία του Όργουελ.
Παρένθεση: Δεν έχει πολύ πλάκα όταν οι συγγραφείς και οι σκηνοθέτες βγάζουν μεγαλεπήβολες προβλέψεις για το μέλλον και τελικά καταλήγουν στον κουβά; Ο Όργουελ έλεγε ότι το 1984 θα έχει η γη απολυταρχικό καθεστώς και τελικά το πιο τρομακτικό πράγμα που έγινε το 1984 ήταν ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες.
Ή οι άλλοι τη δεκαετία του 50 που λέγαν ότι το 1999 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και ανθρώπινες αποικίες στη Σελήνη. Έχουμε 2011 και τα αυτοκίνητα πατάνε ακόμη γερά στη γη, σε ότι έχει να κάνει με τη Σελήνη ήλθον, είδον και την έκανον με μικρά πηδηματάκια, και οι μόνοι άνθρωποι από τη γη που ζουν αυτή τη στιγμή σε άλλο πλανήτη είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Κλείνει η παρένθεση.
Το άλλο που συζητάνε αυτές τις μέρες είναι να νομιμοποιήσουν τα ναρκωτικά. Κάτι που, προσωπικά, δε μου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα. Γιατί ο Έλληνας γουστάρει κάτι όταν είναι απαγορευμένο, θέλει ρε παιδί μου να νιώθει τη χαρά του να παραβαίνει το νόμο. Αν τον αφήσεις να το παίρνει ελεύθερα, το πιο πιθανό είναι να ξενερώσει.
Κι έπειτα, γιατί όλοι οι μπαφιάρηδες της Ευρώπης να πηγαίνουν στο Άμστερνταμ; Τι έχει η Ελλάδα που δεν έχει η Ολλανδία; Και καλύτερο φαγητό έχει και περισσότερο ήλιο. Αν κάναμε κι άλλους γάμους σαν αυτούς που είχε κάνει ο δήμαρχος της Τήλου το 2008, η οικονομία της Ολλανδίας θα κατέρρεε.
Έτσι κι αλλιώς, δε θα χρειαστεί πολύ για να αρχίσει ο κοσμάκης να πηγαίνει στα coffee shops να ξεχνάει τον καημό του. Ήδη ο ΠΑΟΚ κάνει τις πρώτες διαφημιστικές απόπειρες με το "είσαι μια ουσία, ουσία μαγική, είσαι ένα βότανο μοναδικό στη γη". Σε λίγο, θα περπατάς στο δρόμο και θα μαστουρώνεις. Χασίς και καυσαέριο. Ό,τι καλύτερο για τα εγκεφαλικά κύτταρα.
Αλλά γιατί να το περιορίσουμε στα ναρκωτικά; Γιατί να μη νομιμοποιήσουμε κι άλλα πράγματα τα οποία στις άλλες χώρες είναι παράνομα λόγω της ξεπερασμένης Χριστιανικής ηθικής που εμποδίζει τα επιχειρηματικά μυαλά να βρουν νέες πηγές εισοδημάτων.
Ας πούμε, η πορνεία. Τι το κακό έχουν οι πουτάνες και πρέπει να τις περιθωριοποιούμε. Αντιθέτως, είναι από τα λίγα προϊόντα που έχουν ακόμη άνθηση στην Ελλάδα. Με βάση αυτό, μπορεί να γίνει μεγάλη αναμόρφωση. Και εξηγούμαι.
Κατ'αρχήν η πορνεία αναγνωρίζεται ως επάγγελμα. Χορηγείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ιδρύεται ειδικό ασφαλιστικό ταμείο, το Σ.Ε.Ξ ή Σύνδεσμος Εξασφάλισης Ξεκωλιάρας. Σε δεύτερη φάση, ιδρύεται ειδική σχολή σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Το να βρεθούν καθηγήτριες για τις σχολές είναι εύκολο-άλλο ένα θετικό βήμα για την παιδεία. Στη συνέχεια προκηρύσσεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προαγωγών-άρα, κι άλλη μείωση της ανεργίας. Τέλος, το Ελληνικό Δημόσιο συνάπτει ειδικές συμβάσεις εκμετάλλευσης ιεροδούλων με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες παραχωρεί την επικαρπία και παίρνει το 60% επί των εισπράξεων.
Ή, γιατί όχι, να νομιμοποιήσουμε τους φόνους. Πας στο Ειδικό Ταμείο Ανθρωποκτονιών και Θανάτων, παίρνεις ένα παράβολο αξίας 50 ευρώ για έναν φόνο-αν θέλεις να σκοτώσεις την πεθερά σου-ή 80 ευρώ για το ειδικό πακέτο των δύο-αν πιάσεις τη γυναίκα σου με τον αδερφό σου-, σκοτώνεις και κανείς δε σου λέει τίποτα! Επίσης, θα μπορούσαμε να βγάλουμε κάρτα διαρκείας για serial killers με 400 ευρώ το χρόνο και να κάνουμε δημοσία δαπάνη τις κηδείες όσων μπουκάρουν σε σχολεία, καθαρίζουν είκοσι άτομα και αυτοκτονούν.
Αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, τότε θα έρχονται άτομα από όλο τον κόσμο και θα αποκτούν την Ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να απολαύσουν το προνόμιο του φθηνού ατιμώρητου φόνου. Άρα, κι άλλοι φορολογούμενοι να ξεζουμίσει ο Βενιζέλος! Είμαι ιδιοφυΐα τελικά.
Άντε, λοιπόν, πολιτικοί της χώρας! Τι κάθεστε; Εφαρμόστε τις προτάσεις μου, κι αν δε σας εμποδίζουν οι επιθέσεις λάσπης από τα ανώνυμα blogs σκεφτείτε κι άλλες. Προσοχή όμως: μην εφαρμόσετε νομιμοποίηση της κλοπής. Γιατί αυτό πια θα είναι ποντιακό ανέκδοτο.

3 σχόλια:

  1. Θωμάκο, νομιμοποίηση της κλοπής εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Παραγραφή αδικήματος το λένε καλέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι μας είπες τώρα...εγώ εννοούσα τον κανονικό κόσμο, από αυτόν που κάνει τις "επιθέσεις λάσπης" στους πολιτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υ.Γ.Πώς το έπαθες και δεν άφησες σεντόνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.