Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αν ο σεισμός των 9 Ρίχτερ γινόταν στην Ελλάδα...

  • Χάρη στην τρομερή σχολαστικότητα, δεξιοτεχνία και σταθερότητα την οποία επιδεικνύουν στην εργασία τους οι Έλληνες εργαζόμενοι στον κλάδο των οικοδομών-που λέει ο λόγος-, τα μισά κτήρια της χώρας θα κατέρρεαν. Παραδόξως, όμως, θα μείνει όρθιο ένα υπέροχο νεοκλασικό που υπήρξε κάποτε παλάτι του -Γερμανού- βασιλιά της Ελλάδας και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Αμαλίας ενώ ήταν μέσα σε αυτό οι εργαζόμενοι-ξανά που λέει ο λόγος-, αποδεικνύοντας ότι κακό σκυλί ψόφο δεν έχει.
  • Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους θα έκαναν λόγο για δέκα Ρίχτερ, ενώ θα είχαμε το φαινόμενο να βγαίνουν στα παράθυρα σεισμολόγοι και να πλακώνονται επειδή ο ένας λέει δώδεκα και ο άλλος δεκατρία. Όταν τελικά πιστοποιηθεί ότι ήταν μόνο(!) εννιά Ρίχτερ, η τηλεόραση θα παρατήσει το σεισμό και θα επιστρέψει στο ΔΝΤ.
  • Δήλωση Λιακόπουλου-αν δεν έπεφτε το ταβάνι πάνω του, που σιγά μην έπεφτε, ακόμη και τα ταβάνια μισούν την ανθρωπότητα: "Μα είναι προφανές ότι ο σεισμός είναι σημάδι της έλευσης του Πολέμαρχου, βέβαια, το είχαν προβλέψει και οι Ελ άλλωστε, όταν κουνηθεί η γη θα ανατραπεί η νέα τάξη πραγμάτων και οι Ελ θα επιβληθούν σε όλη τη γη! Για περισσότερα πάρτε τα πέντε νέα καταπληκτικά βιβλία μου, τηλεφωνώντας τώρα στο 2313555555.
  • Άλλα άτομα που θα σώζονταν από την βιβλική καταστροφή θα ήταν το αγαπημένο ζεύγος Μπουμπούκων, που λόγω της φωνής του Αδώνιδος έχει κάνει το ταβάνι ειδική παραγγελία ώστε να αντέχει σύγκρουση με κομήτη. Δήλωση Αδώνιδος: "Απώλεσα την γην κάτωθεν των εμών ποδών." Χαρακτηριστική δε ήταν η δήλωση της Ευγενίας: "Θα καταρρεύσω". Τέλος, σώθηκε και ο Γιώργος Λεβέντης, ο οποίος πηδήχτηκε από ένα παράθυρο πριν πέσει το ταβάνι.
  • Οι μόνες χώρες που θα έστελναν ανθρωπιστική βοήθεια θα ήταν το Αφγανιστάν, η Ζιμπάμπουε και η Νικαράγουα-σε όλες τις υπόλοιπες χρωστάμε.
  • Η Νέα Δημοκρατία θα εκμεταλλευόταν την περίσταση για να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση επειδή δεν σταμάτησε το σεισμό με το μαγικό ραβδί που όλοι ξέρουμε ότι έχει αλλά το κρατάει κρυμμένο για να μην πάει κόντρα στα ξένα συμφέροντα που θέλουν να ισοπεδώσουν-τώρα πια κυριολεκτικά- την Ελλάδα. Ο αρμόδιος (;) υπουργός δηλώνει ότι η ΝΔ σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση καταφεύγει σε στείρα κριτική και δεν προτείνει τίποτα.
  • Εν τω μεταξύ, οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν ότι ο πλανήτης αντιδρά στην κακοποίησή του και ότι πρέπει να βάλουμε στη ζωή μας την ανακύκλωση και τα φωτοβολταϊκά στοιχεία πριν να είναι αργά. Ο Καρατζαφέρης θεωρεί ότι ο σεισμός είναι θεϊκό σημάδι και προτείνει να απελαθούν όλοι οι Αλβανοί, γιατί προκαλούν την οργή του Θεού. Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει "Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ".
  • Ο Βύρων Πολύδωρας εμπνέεται από τις περιστάσεις και γράφει ένα βιβλίο που αναμένεται να γίνει χεστ-σέλερ. Το βιβλίο τιτλοφορείται "Δονούμενη Απειλή" και έχει ως θέμα την μάχη που θα έδινε ο Βύρων -αν ήταν υπουργός- με τον Στρατηγό Εγκέλαδο. Άπραγος δε μένει και ο Λαζόπουλος, ο οποίος παίρνει ερασιτεχνικά βίντεο από το σεισμό και τα διαμορφώνει με τα κεφάλια του Γιωργάκη, του Παπακωνσταντίνου και της Μέρκελ.
  • Συγκροτείται ειδική ομάδα που θα ψάξει για αγνοούμενους, η οποία αποτελείται από δύο αστυνομικούς-που μπήκαν με βύσμα-και ένα πεκινουά-στην ΕΜΑΚ οι μισοί μετατάχθηκαν στις Εφορίες και στις Πολεοδομίες, άλλο ένα τέταρτο έκανε εθελουσία έξοδο και ό,τι απέμεινε συγχωνεύθηκε με το Κτηματολόγιο. Μετά δε από την πρώτη εύρεση αγνοουμένου, η ειδική ομάδα κατεβαίνει σε απεργία με αίτημα 3000 ευρώ μισθό.
  • Οι σεισμοπαθείς κάνουν αιτήσεις στους πολιτικούς για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στα σπίτια τους. Βέβαια, εδώ όταν είχαμε δεν φτιάχναμε-τώρα που έχουμε και ΔΝΤ, οι σεισμοπαθείς θα τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης που έτυχαν και στο γνωστό ανέκδοτο "Μα εγώ αρχίδια θέλω!-Γιατί, οι άλλοι τι θα πάρουν;"
  • Ο Γιωργάκης βάζει το κόκκινο κασκόλ του και επιθεωρεί τα ερείπια. Βέβαια, επειδή στις επιθεωρήσεις φυσικών καταστροφών δεν έχει το πηγαίο ταλέντο που είχε ο προκάτοχός του Κωστάκης, δεν καταφέρνει να πείσει τον κόσμο. Για αυτό και στις ειδήσεις ξεθάβουν τα βίντεο από τα καμμένα της Πελοποννήσου το 2007 και απλά κόβουν το πάχος με το Photoshop.
  • Το καλό είναι ότι επειδή είμαστε σε κλειστή θάλασσα και τα πυρηνικά εργοστάσια τα έχουμε δει μόνο στα βίντεο από το Τσέρνομπιλ και στους Simpsons, δεν έχουμε τα καταστροφικά επακόλουθα του ιαπωνικού σεισμού. Από την άλλη, επειδή αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από τους πολιτικούς μας, αυτό δεν είναι απαραίτητα τόσο θετικό.
  • Δήλωση Στρος-Καν:" Τώρα πια δεν είστε βουτηγμένοι μόνο στα σκατά, αλλά και στα μπάζα".
  • Τέλος, και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις που διαρκούν όσο το καινούριο βίντεο κλιπ της Lady Gaga, η Τρόικα μας δίνει επιμήκυνση, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που μας χτύπησαν, και μας βάζει νέο δάνειο το οποίο θα ξεπληρώνουμε μέχρι το 3345, προκειμένου να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μετά τη φυσική καταστροφή-από την οικονομική καταστροφή ποιος θα μας σώσει;
Αυτά, και να προσέχετε στους σεισμούς να μπαίνετε κάτω από τραπέζια.

7 σχόλια:

  1. Αυτά και που 'σαι ακόμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "και που σαι ακόμα" εννοείται...Γι' αυτό άλλωστε είναι και τίτλος, γιατί στην Ελλάδα ό,τι και να πεις λίγο είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραδόξως... θα μ'ενδιέφερε να μάθω τις αντιδράσεις των μεσημεριανατζούδων.. Για think about it! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Why, for Heaven's sake, why? WHYYYYYYYYYYYYYY?
    Οι μεσημεριανατζούδες, πάντως, πιθανολογώ ότι θα έκαναν αποκλειστικά ρεπορτάζ στα σπίτια καλλιτεχνών που κατέρρευσαν (τα σπίτια και πιθανώς και οι καλλιτέχνες) και θα παίρνουν συνεντεύξεις σε στιλ "Οι τραγικές στιγμές Βοσκόπουλου-Γκερέκου-γκρεμίστηκε το σπίτι πριν καν πληρώσει την εφορία" με το ανάλογο soundtrack βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χεστ-σέλερ! Έλιωσα στο γέλιο με αυτό.
    Είσαι τόσο ευρηματικός στα θέματα που αναλύεις που πιστεύω πως εσύ θα έπρεπε να βάζεις τα θέματα της έκθεσης στις πανελλαδικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι είμαι εγώ για να βάζω θέματα Έκθεσης στις πανελλαδικές, ευυπόληπτος καθηγητής του ΑΠΘ με δεκαπέντε PhD στην ιστορία της γλωσσολογίας και δεν ξέρω εγώ σε τι άλλο αντικειμενικά άχρηστο θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς επειδή δεν είσαι αυτό θα έπρεπε να τα βάζεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.