Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Τηλεμαγειρέματα...

Κάποτε ο μόνος τρόπος να δεις μαγειρικές στην τηλεόραση ήταν να δεις τα πρωινάδικα-άντε και στο μαγειροντοκιμαντέρ του Μαμαλάκη.
Και μετά οι Γερμανοί αγόρασαν τον Άλφα.
Και μετά ο Άλφα πρόβαλλε τις εκπομπές "Κάτι Ψήνεται", όπου πέντε τυχάρπαστοι μαζεύονται, αλληλοτραπεζώνονται και βαθμολογούν ο ένας τον άλλον-με την απαραίτητη δόση κατινιάς- και "Εφιάλτης στην Κουζίνα", όπου ο έγκριτος σεφ Έκτωρ Μποτρίνι σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει το πρότυπο και διδάσκαλο Γκόρντον Ράμσεϊ ρίχνει τόσα μπινελίκια που η εκπομπή καθίσταται ακατάλληλη για ανηλίκους-και στο ενδιάμεσο σώζει εστιατόρια από τη χρεωκοπία. 
Και μετά οι άλλοι είδαν ότι ο κοσμάκης τσιμπούσε με τους ερασιτέχνες κουτσομπόληδες-μάγειρες και τον Ιταλό εκτοξευτήρα γαμωσταυριδιών που η φωνή του έρχεται σε ανταγωνισμό με τον 11888 τυχαίο δε νομίζω, και αποφάσισαν να εντάξουν αυτό το ξεχασμένο τηλεοπτικό είδος περισσότερο στο πρόγραμμα των σταθμών. Και εγένοντο  Master Chef, Top Chef, Top Gear (όχι κάτσε, αυτό είναι για αυτοκίνητα), Γλυκές Αλχημείες, Food and the City, Chef στον αέρα κτλ. 
Για όσους δεν ξέρουν ακόμη τι είναι όλα αυτά, τα τρία τελευταία είναι συμβατικές εκπομπές μαγειρικής, το Master Chef ήταν κάτι σαν το X-Factor των μαγείρων (και λέω ήταν γιατί τελείωσε, νίκησε ο Άκης, εκείνος ο Αρειανός), όπου πήγαιναν από σουβλακοψήστης στο γυράδικο "Αρφαγεδδών" που ήθελε να εντυπωσιάσει τη γκόμενα μέχρι πεθερές που μετά το "Μια νύφη για το μοσχ...το γιο μου" πήγαιναν για να αποδείξουν πόσο άπιαστες είναι στο μουσακά και το τύλιγμα ντολμαδακίων γιαλαντζί. Τέλος, το Top Chef, το οποίο είναι επίσης διαγωνισμός, αλλά μόνο με επαγγελματίες chef, που εξηγεί και γιατί δεν ήταν τόσο επιτυχημένο όσο το σόου που παρουσίαζε η Ευγενία Θα Καταρρεύσω Μανωλίδου: Δεν πας να κάνεις X-Factor με τη Μπιγιονσού και τη Shakira!
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της μαγειρικής μανίας που έχει καταλάβει τα κανάλια, σας παρουσιάζω σε αποκλειστικότητα κάποιες νέες μαγειρικές εκπομπές που, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα ανακουφίσουν το ελληνικό κοινό από τα βάσανά του και θα του προσφέρουν ψυχαγωγία και μαγειρική κατάρτιση.
  • Ράδιο Κουτάλα:
    Ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος (ο Κιούσης εξαιρέθηκε γιατί θα έκανε διαφήμιση στα McDonalds και η εκπομπή θέλει να προωθήσει το υγιεινό φαγητό) μπαίνουν στην κουζίνα και μαγειρεύουν. Ο Κωστάκης σαν μπρουτάλ αγόρι που είναι σφάζει αυτοπροσώπως όλα τα κρέατα που χρησιμοποιούνται στην εκπομπή, ενώ τον κεντρικό ρόλο έχει πια ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, που με την προϋπηρεσία του στο Νηστικό Αρκούδι και τις ψυκτικές ιδιότητές του παίζει μεγάλο ρόλο σε μία τέτοιου είδους εκπομπή. Πάντως η νέα εκπομπή δε θα καταφέρει να μην εξοργίσει τον Άνθιμο, όταν το Μάρτιο θα δείξει συνταγή για γαρδούμπες.
  • Κοινωνία ώρα Ρέγκα:
    Ο Καμπουράκης και ο Οικονομέας μπαίνουν και αυτοί στην κουζίνα και φτιάχνουν λιχουδιές τις οποίες μετά τρώει ο Καμπουράκης. Λένε για τα κατορθώματα των πολιτικών της χώρας μας (οι οποίοι εξάλλου υπήρξαν εξαίρετοι μάγειρες οικονομικών στοιχείων) ενώ ταυτόχρονα προσέχουν να μην τους κόψει το αυγολέμονο. Η εκπομπή σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Ο Παπαδάκης προσπαθεί να τη μιμηθεί, όμως στη διάρκεια της πρώτης του απόπειρας πέφτουν οι ασφάλειες, σπάει στα δύο ένα τηγάνι και τελικά γίνεται έκρηξη αερίου. Ο Αυτιάς δε δοκιμάζει καν την ιδέα, καθώς οι δικοί του τηλεθεατές τρέφονται αποκλειστικά με γιαουρτάκια, ραδίκια που ξέμειναν από τη λαϊκή και χάπια για την πίεση.
  • Τα Παραμαγειρέματα:
    Η Ανίτα Πάνια όχι, δεν μπαίνει στην κουζίνα, καλεί όμως τον κάθε δυστυχισμένο αυτού του τόπου να πει τον πόνο του στην κάμερα καθώς θα μαγειρεύει διάφορα εδέσματα τα οποία μετά θα μοιραστούν στο κοινό. Η εκπομπή με τον Γιάννη που ψήνει σουβλάκια καθώς μονολογεί "Αχ, Κούλα..." θα μείνει στην ιστορία καθώς η Κούλα και ο Πακιστανός της θα εισβάλλουν στο πλατό, η μεν Κούλα για να ξανασμίξει με το Γιάννη, ο δε Πακιστανός για να φάει τα σουβλάκια.
  • Πάμε Πακέτο:
    Τίποτα σπουδαίο, απλά η εκπομπή δικαιώνει τον τίτλο της καθώς πλέον τα πακέτα που δίνουν στο χαμένο γιο της κυρά-Κατίνας έχουν μέσα σουβλάκια, πίτσες ή κινέζικο.
  • Μαζί τα φάγαμε:
    Μία εντελώς νέα εκπομπή που θα την παρουσιάζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και θα διηγείται στους τηλεθεατές πώς κατέληξε στη σημερινή του κατάσταση. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Έλληνες θα κόψουν τα κοψίδια και θα το ρίξουν στα μαρουλόφυλλα και τις κρέμες αδυνατίσματος, όμως η εκπομπή κόβεται στο πέμπτο επεισόδιο από το ΕΣΡ. Όπως χαρακτηριστικά του λέει ο Παπακωνσταντίνου, "Ρε μαλάκα, είπαμε να τους τρομάξουμε αλλά όχι κι έτσι!"
  • Είμαι η Πετρούλα και μόλις μαγείρεψα:
    Ο δρόμος για την καρδιά του άντρα περνάει από το στομάχι. Βέβαια η Πετρούλα από αλλού νόμιζε ότι περνάει, όμως μια και το ακούει αυτό και σαν σεμνό κορίτσι που θέλει να βρει ένα καλό παιδί να ανοίξει σπιτικό μπαίνει στην κουζίνα. Η πρώτη της απόπειρα στέφεται με απόλυτη αποτυχία, καθώς καταφέρνει να γίνει χάλια με την κρέμα γάλακτος. Δεν πειράζει όμως, καθώς βγάζει τα λερωμένα της ρούχα on camera. Η εκπομπή συνεχίζεται σε παρόμοιους ρυθμούς και όλος ο κόσμος της λατρεύει-εκτός από τις γυναίκες, που για κάποιον απροσδιόριστο λόγο πιστεύουν ότι δεν μπορείς να μάθεις μαγειρική από αυτή την εκπομπή.
Άλλη μία αποκλειστικότητα από το Και Πού Σαι Ακόμα, το blog που πασχίζει για την ενημέρωσή σας. Αυτά, και να προσέχετε.

5 σχόλια:

  1. πραγματικά... αν ξανακούσω για μαγειρική εκπομπή θα την πετάξω τη ρημαδιασμένη την τιβί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μου επιτρέπεις μια διόρθωση, η φωνή του Μποτρίνι δε μοιάζει μόνο με του "Τυχαίο;-Δε νομίζω!" αλλά και με του "Tellas-Γνωριζόμαστε από κάπου;".. κι εκείνος ήταν ακόμα πιο γελοίος!

    Μωρέ τι καλά που είμαι χωρίς κεραία! Νο TV! Πέτυχα μια μέρα σ'ένα φίλο αυτή-με-το-σαγόνι-που-κόμπλαρε-το Γκμοχ να μαγειρεύει στο Σκάι, και σκιάχτηκα όχι από το σαγόνι, αλλά από αυτά που έκανε.
    Κατά τη γνώμη όλων πια, το να ανακατέψεις σ'ένα μπωλ ό,τι σου'χει μείνει στο ψυγείο, θεωρείται μαγειρική!
    Ε, όχι ρε φίλε! Εγώ κάηκα φτιάχνοντας παγωτό, δε θα πέσω τόσο χαμηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς για μένα δε θυμάμαι αυτό που λες με την Τellas...Μωρέ, ακόμη κι εγώ, που με το ζόρι ξέρω να τηγανίσω αυγό, τους βλέπω καμιά φορά και λέω "τι μαλακίες είναι αυτές που φτιάχνουν;
    Μάριον, μη χαίρεσαι...τώρα έχει πέσει η μανία, δε μας σώζει τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=DWG0d1dAJjA (η παλιά διαφήμιση της Τim και όχι Tellas, μπερδεύτηκα)
    Και μη μου πεις ότι δεν ακούγεται έτσι ο Μποτρίνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν, δίκιο έχεις! Αυτός είναι χειρότερος από τον 11888...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.